Musicalnieuws.nl

Nemesea presenteert verrassende nieuwe video clip ‘Dance In The Fire’

Zangeres Sanne was 15 jaar en herinnert het zich nog goed: “Na de hele dag in het park rondgelopen te hebben, was ik er helemaal klaar mee en riep stampvoetend dat ik er NOOIT terug zou komen.” Dat de nieuwe Nemesea frontvrouw jaren later zou terug keren naar het, inmiddels verlaten, Land van Ooit in Drunen lag dan ook niet in de lijn der verwachting.

Afgelopen weken heeft Nemesea achter de schermen keihard gewerkt aan de productie van de video clip ‘Dance In The Fire’. De nieuwe single, en het eerste wapenfeit van de band met nieuwe zangeres Sanne Mieloo, werd dit voorjaar in Het Land Van Ooit opgenomen. Er is een bijzondere rol weggelegd voor de diverse, speciale plekken die er nog over zijn van het eens zo populaire kinderthemapark, zoals ‘De strijd bij Waterloo’ de vijver met de Napoleon soldaten, de ‘Voelbeeldentuin’ waar alleen de indrukwekkende grote rode beuk nog staat en het ‘Roze Kasteel’ dat gebruikt mocht worden door het productieteam.

De band nam de clip op met producer Roderik Patijn die vlak voor de opnamen voor een andere klus op de Malediven en op Sumatra vertoefde. Alle communicatie  tijdens de voorbereidingen verliep daarom via Whatsapp. Dat heeft bijgedragen aan een spontane en creatieve video clip. De opnamen op het Land van Ooit zijn verder bijzonder omdat het landgoed is verkocht en in de toekomst een andere bestemming gaat krijgen, dus mogelijk is dit een laatste wapenfeit van wat ooit een bijzonder kinderthemapark was.
De clip van ‘Dance In The Fire’ gaat op 1 juni in première. De bijbehorende single heeft op Spotify in amper 10 dagen ruim 35.000 streams gehaald. De bijzonder pakkende rocksingle is geproduceerd door Guido Aalbers.

Het meest recente Nemesea album ‘Uprise’ (ook onder productie van Aalbers) kwam in 2016 uit. Helaas sloeg het noodlot toe en verliet zangeres Manda Ophuis de band enkele maanden na de release. Mede omdat ‘Uprise’ en de eerste single ‘Forever’ (met inmiddels meer dan 327.000 Youtube views) internationaal enorm goed werden ontvangen, waren de bandleden vastbesloten om de toekomst van Nemesea veilig te stellen. Meer dan 80 audities met zangeressen en zangers van over de hele wereld volgden. Sanne Mieloo overtuigde de bandleden met haar geweldige stem en opvallende persoonlijkheid. Met de komst van Sanne is Nemesea weer compleet en klaar voor de toekomst, die voor een groot deel zal bestaan uit zoveel mogelijk optreden in binnen- en buitenland.

Nemesea is:
Sanne Mieloo: zang | Hendrik jan de Jong: gitaar | Sonny Onderwater: basgitaar | Steven Bouma: drums | Mathijs van Til: keyboards
 
Facebook: https://www.facebook.com/nemeseaofficial/
Website: http://www.nemesea.com/
YouTube Nemesea:  https://www.youtube.com/user/nemeseaofficial

Musical- en theaterster Sanne Mieloo is de nieuwe frontvrouw van rockband Nemesea. Met meer dan 80 audities van vocalisten uit de hele wereld, koos de band unaniem voor dit Nederlandse megatalent.

Rockband Nemesea was de eerste band ter wereld die in 2006 via een geslaagde crowdfunding campagne een album maakte. Baanbrekend wapenfeit zijn ook de twee unieke live shows in P3, Purmerend, die de band deed in 9.1 surround sound. In 2016 maakte de band zich klaar voor een nieuwe mijlpaal; de release van ‘Uprise’, het door Guido Aalbers geproduceerde nieuwe album. Helaas sloeg het noodlot toe en verliet zangeres Manda Ophuis de band enkele maanden na de release.

Mede omdat ‘Uprise’ en de eerste single ‘Forever’ (met inmiddels meer dan 320.000 Youtube views) internationaal enorm goed werden ontvangen, waren de bandleden vastbesloten om de toekomst van Nemesea veilig te stellen. Meer dan 80 audities met zangeressen en zangers van over de hele wereld volgden. Er werd uiteindelijk gekozen voor Sanne Mieloo, die de band wist te overtuigen van zowel haar geweldige stem, veelzijdigheid, haar stage presence als de frisse input.  

Het eerste visitekaartje van Nemesea met Sanne als frontvrouw is de nieuwe single ‘Dance In The Fire’. Deze bijzonder pakkende rocksingle is wederom geproduceerd door Guido Aalbers. De afgelopen weken is achter de schermen hard gewerkt aan een opvallende videoclip die binnenkort uitkomt.

Sanne studeerde cum laude af aan het Conservatorium, schreef haar eigen muziektheatervoorstellingen en was verbonden aan verschillende Nederlandse producties van Stage Entertainment. Zo speelde ze in de musicals ‘Tarzan’ en ‘Sister Act’. Haar talent bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt; Sanne heeft 3 jaar in verschillende producties gespeeld in Duitsland, Oostenrijk, Polen en Japan. Naast haar werk in de musical- en theaterwereld heeft de zangeres ook ervaring in de popmuziek en reisde ze met Duitse zangeres Oonagh door de grote zalen in Duitsland als haar backingvocalist. De afgelopen periode speelde Sanne een hoofdrol in de musical ‘Tanz der Vampire’ in Zwitserland. Met de komst van Sanne is Nemesea weer compleet en klaar voor de toekomst, die voor een groot deel zal bestaan uit zoveel mogelijk optreden in binnen- en buitenland.
 
Nemesea is:
Sanne Mieloo: zang | Hendrik Jan de Jong: gitaar | Sonny Onderwater: basgitaar | Steven Bouma: drums | Mathijs van Til: keyboards
 
Facebook: https://www.facebook.com/nemeseaofficial/
Website: http://www.nemesea.com/