Musicalnieuws.nl

Jon van Eerd geeft het stokje over aan Joey Schalker

Na de overweldigende successen van de voorgaande ‘Harrie’s’ en ‘De Komedie over Een Bankoverval’ kondigt Pretpakhuis vandaag een nieuwe titel aan voor het aankomende seizoen! ‘Een Rits te Ver’ komt terug in een nieuwe versie, ‘Een Rits te Ver 2.0.’

Voor dit stuk ‘geeft’ Jon van Eerd ‘zijn Harrie Vermeulen’ aan Joey Schalker. De rest van de cast bestaat uit Marjolijn Touw, Margo Dames, Arie Cupé, Dick Cohen, Dané Wessels en Shahinez de Leeuw. Deze unieke en volledig herschreven versie van ‘Een Rits te Ver 2.0’ is vanaf 10 oktober 2024 te zien in de Nederlandse theaters. 

‘Dat Joey nu in de rol kruipt van Harrie is een ontzettend bijzonder moment. Joey zit al jaren bij Pretpakhuis en hij heeft een aanstekelijk en dolkomisch talent ontwikkeld en hij heeft zich de stijl en de ziel van het nieuwe genre eigen weten te maken. Hij gaatdit fantastisch doen,’ aldus van Eerd. ‘Samen met Marjolijn Touw, Margo Dames, Arie Cupé en Dick Cohen naast Joey belooft het weer een dolkomische avond te worden.’ 
 
Het script en regie is weer in handen van ‘Koning van de komedie’ Jon van Eerd. Deze hilarische voorstelling, die zich afspeelt op camping de Wielewaal, is volledig in een nieuw jasje gestoken. ‘Een Rits te Ver 2.0’ is nóg grappiger, nóg hysterischer en nog meer van deze tijd. 
 
Over een Rits te Ver 2.0
Iemand is met een duivels plan bezig de camping van Harrie Vermeulen zwart te maken. En dus komt er een inspectie van de gemeente om de stand van zaken op te nemen. Omdat Harrie en zijn dochter het ergste vrezen zullen ze alles doen om de strenge inspecteur in de watten te leggen. Maar wie is nou eigenlijk die inspecteur? Is het de ordinaire schreeuwlelijk die vanuit haar tent de boel op stelten zet? Is het de man die zich voordoet als iemand die vogels bestudeert? Of is het toch de chagrijnige vrouw met haar clipboard. Wie het in ieder geval niet is, is de Russische domkop Igor. Hij is vooral verantwoordelijk voor het mislukken van al Harrie’s plannen. Als de inspectrice door toedoen van Harrie haar geheugen verliest en hij doet alsof zij zijn vrouw is, zijn de rapen pas echt gaar.
Ga voor meer informatie en tickets naar www.pretpakhuis.nl

Kijk HIER voor ons fotoverslag van de presentatie
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025