Musicalnieuws.nl

Jeangu Macrooy speelt Jezus in musical Jesus Christ Superstar

Met veel trots heeft producent Albert Verlinde vandaag aangekondigd dat Jeangu Macrooy de hoofdrol in de iconische musical Jesus Christ Superstar gaat spelen. Ivo van Hove, die de voorstelling regisseert, is zeer onder de indruk van de zanger die onlangs zijn lovend ontvangen derde studioalbum uitbracht: ‘Jeangu is onze gedroomde hoofdrolspeler.’ Jesus Christ Superstar is vanaf januari 2024 in de Nederlandse theaters te zien.

Albert Verlinde produceert samen met Senf Theaterproducties en Jaco Kaasschieter de musical Jesus Christ Superstar. Het legendarische verhaal zal vanaf 2024 in de Nederlandse theaters te zien zijn. ‘Voor de hoofdrol zijn we op zoek gegaan naar iemand die heel veel lagen in deze rol kan brengen,’ laat Albert Verlinde weten. ‘Jeangu stond al heel lang op mijn lijstje om mee samen te werken. Hij is een fantastische zanger en heeft een geweldige uitstraling. Ik geloof hem wanneer hij een verhaal vertelt. Of dat nu in zang of in woord is. Ik verheug me erop om met hem te gaan werken.’
 
Jeangu Macrooy voelt zich vereerd dat hij de rol van Jezus zal gaan spelen. ‘Dit is een droomrol,’ zegt Jeangu. ‘Het is een verhaal dat iedereen kent en de songs zijn fantastisch. Ik ben al jaren groot fan van het werk van regisseur Ivo van Hove en ik vind het bijzonder om nu met hem te kunnen samenwerken.’
 
Jesus Christ Superstar is een prachtige - puur door songs gedreven - musical over een sociaal bevlogen vriendengroep waarin Jezus zich tot een leider ontwikkelt met vernieuwende ideeën om op te komen voor mensen die geen stem hebben in de samenleving. Het leidt tot een nieuwe beweging; een volksopstand. Een verhaal van én voor onze tijd.
 
De première van Jesus Christ Superstar vindt plaats op 21 januari 2024 in het DeLaMar in Amsterdam. Daarna reist de voorstelling langs twintig Nederlandse theaters.
 
Meer informatie: www.superstarmusical.nl