Musicalnieuws.nl

‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’ wegens succes terug in het theater

Wegens de grote vraag naar kaarten zal Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht terugkeren in het theater. Deze succesvoorstelling ging op 15 september 2021 in première en werd destijds overladen met vier- en vijfsterrenrecensies (o.a. van de Volkskrant, De Telegraaf en NRC). Mattias van de Vijver is opnieuw te zien in de rol van Christopher. Ook Claire Bender, Mark Kraan, Astrid van Eck, Urmie Plein, Vincent Linthorst en Rogier Philipoom keren terug. Debbie Korper keert echter niet terug, zij zal vanaf september te zien zijn in de musical Charlie and the Chocolate Factory.

De rol van Mrs. Alexander zal in deze reprise worden gespeeld door Loes Luca. Luca is bekend van televisieprogramma’s als: Het Klokhuis, Ja zuster nee zuster, t’Schaap met de 5 pooten, Oogappels en Maud & Babs. Momenteel is Loes te zien in het toneelstuk Uit het hoofd.

De voorstelling
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht vertelt het verhaal van Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij als hoofdverdachte gezien wordt, gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht laat de bezoeker de wereld zien door de ogen van iemand die met autisme leeft en daardoor alledaagse dingen soms als onbegrijpelijk ervaart. Tegelijk levert dat ook een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.

Vertaling door Rik van den Bos, regie door Pieter Kramer
In 2012 werd The Curious Incident of the Dog in the Night-Time voor toneel bewerkt door Simon Stephens. Rik van den Bos, in 2016 en 2017 genomineerd voor de Toneelschrijfprijs, vertaalde al eerder werk van Stephens, Song from Far Away, in opdracht van ITA. Daarnaast schreef hij Find me a boring stone bij Theater Rotterdam en Brave New World 2.0 voor het Noord Nederlands Toneel. Theater-, televisie- en filmregisseur Pieter Kramer verwierf grote bekendheid met onder andere Theo en Thea, Kreatief met Kurk en won een Gouden Kalf voor de televisieserie Hertenkamp. Bij Theater Rotterdam maakte hij diverse familievoorstellingen, zoals Lang en gelukkig en Woef side story. Hij regisseerde tevens de succesvolle roadmovie-musical Selma Ann Louis, die in 2018 door de Theateralliantie in samenwerking met Bos Theaterproducties gepresenteerd werd. Deze productie werd bekroond met een Musical Award voor Beste Kleine Musical.

Vanaf 19 augustus t/m 1 september zal Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht te zien zijn in DeLaMar. Aansluitend van 2 t/m 4 september zal de voorstelling spelen in Chassé Theater Breda.

Kijk voor meer informatie op www.hondindenacht.nl