Musicalnieuws.nl

DAPA leerlingen zijn dit jaar "on the verge" - deel 2

Eerder berichtten we al over de eerste twee eindejaars voorstellingen van de DAPA leerlingen, onder het thema “On the Verge”. Exact twee weken geleden zagen wij de andere twee voorstellingen, dit keer van de leerlingen van jaar 1A en jaar 4.

De eerstejaars verrasten ons met een meer dan bovengemiddelde uitvoering van Sweeney Todd, het macabere verhaal van de Barbier van Fleet Street. Geholpen door een bijzonder mooi toneelbeeld (prachtige belichting o.a. gebruikmakend van zaklampen, mooie kostuums) maakte jaar 1A er een voorstelling van die wist te boeien. Sweeney Todd, van de hand van de fenomenale Stephen Sondheim, is geen makkelijk stuk en voor vele gezelschappen te hoog gegrepen. Daar was hier in ieder geval geen sprake van, mede door de uitstekende prestatie van Niels de Mossenau in de rol van Sweeney Todd.
 
De drie afstuderende vierdejaars mochten zich uitleven in de musical Serenade, waarin een vos de rust en vrede in een kippenhok wreed verstoord. Gedurende het grootste deel gaan de spelers schuil achter hun kostuum als kip en vos. Nadat zij de veren/kleren van zich afgeschud hebben komt het spektakel pas goed lost met een swingende Micheal Jackson medley waarin de leerlingen kun danskunsten tonen. De voorstelling wordt afgesloten samen met het publiek en de vogeltjesdans.
 
Sweeney Todd werd gespeeld door Angela Pouwels, Bas Groote, Emma Angenent, Ian Vrolijk, Jaimy den Otter, Jessie Veldhuis, Joshua van der Toorn, Kelly van de Ree, Loïs Mulders, Marcela Rocha, Niels de Mossenau, Rosa Wijsmuller, Shannon Vlielander, Suzanne Hootsmans, Vera de Vries en William Hubers.
 
Aan Serenade werkten mee Bram Louts, Julia Berger, Sylvana Oosterhoff, Noël van Kleef en Koen ten Brinke.
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage van Sweeney Todd. Kijk HIER voor onze fotoreportage van Serenade.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025