Musicalnieuws.nl

Charley de musical is een heerlijk avondje verstand op nul en genieten van Jon van Eerd op zijn best

Gebaseerd op zijn bekende komedie 'De Tante van Charlie' schreef Jon van Eerd samen met West-End en Broadway-componist Michael Reed een waanzinnig hilarisch komische musical die niet eerder te zien was. Charley de musical beleefde haar wereldpremière op 9 december 2018 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Als Charley (Jon van Eerd) gedwongen wordt zich voor te doen als een charmante tante, om twee jonge verliefde stellen uit de brand te helpen, komt hij er al snel achter dat hij niet echt voor vrouw in de wieg is gelegd. Zeker niet als de twee vaders hun oogje op hem ... pardon ... háár laten vallen. En als het nog niet nog erger kon, arriveert zijn lang verloren liefde Ella (Anne-Mieke Ruyten) met de échte tante (Vera Mann)!
Jon van Eerd, de meester van de lach, combineert dwaze verwikkelingen, gekke fysieke capriolen en gierende dialogen met dolkomische maar ook prachtige shownummers. Deze spetterende voorstelling komt naar u toe met een live orkest! En met een sterrencast. Jon van Eerd schittert samen met Vera Mann, Anne-Mieke Ruyten, Laus Steenbeeke, Hugo Haenen, Priscilla Knetemann, Jonathan Demoor, Job Bovelander en Aimée de Pater. Allen laten zien zeker niet onder te doen voor de meester himself, maar toch steelt van Eerd de show als Charley/ Donna Lucia d'Alvadorez. Lachers op de hand, geweldige mimiek en hysterische verkledingen, precies zoals we Jon van Eerd kennen. Deze keer aangevuld door de shownummers. De liederen passen goed binnen het verhaal, hoewel wij soms het gevoel hebben dat de nummers de snelheid uit de voorstelling haalt. 

Jon van Eerd wordt bijgestaan door geweldige acteurs. Jonathan Demoor en Job Bovelander nemen het voortouw en openen de show. Dit doen ze geweldig, ze weten gelijk het niveau hoog te leggen en houden dit gedurende de hele voorstelling vast. Priscilla Knetemann en Aimée de Pater spelen de tweeling Eline en Celine. Beiden dames stralen in hun rollen, geweldige dansers met een mooie zangstem. Laus Steenbeeke en Hugo Haenen spelen de vaders in het verhaal. Beiden laten je lachen en nemen je mee in hun weg naar het hart van Donna Lucia. Vera Mann en Anne-Mieke Ruyten worden later in het verhaal pas voorgesteld wanneer duidelijk wordt dat er twee tantes in het spel zijn. Beide dames spelen hun karakters met volle overtuiging. Ook overtuigen ze in hun zang nummers en doen ze in dans niet onder voor de jonge dames.

Charley wordt aangevoerd door een Live orkest onder leiding van Mark Kuypers. Ook het orkest heeft hun humoristische momenten en heeft zeker een goede toevoeging tot het geheel. 

Charley de musical is een avondje verstand op nul en genieten van Jon van Eerd op zijn best. Humoristisch, vrolijk, goede nummers en een geweldige cast. U zult het theater schaterend verlaten en de liedjes nog lang in uw hoofd meezingen.

Door:Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag