Musicalnieuws.nl

Blind Date toont herkenbare situaties op hilarische wijze

Nadat de Theater BV door corona hun vorige tour moesten cancelen kleurde op maandag 10 oktober het DeLaMar theater in Amsterdam rood en roze, voor de vrolijke première van Blind Date. Blind Date is een nieuwe Nederlandse musical comedy, waarin alle herkenbare situaties de revue passeren wat resulteert in de nodige hilariteit.

Bob en Jenny zijn bijna wanhopig. Alle dates lopen in het honderd. De personen aan de andere kant van de tafel lijken in niets op de foto’s op hun Instagram account of blijken op Facebook alles aan elkaar te liegen. Beiden zijn op zoek naar iets echts, maar is dat mogelijk? Om in tijden van Facebook en Instagram zonder enig vooroordeel op date te gaan? Daarbij doen mensen zich op social media vaak zoveel beter voor dan ze zijn, zodat ze tijdens een date alleen maar ongelofelijk tegenvallen. Bob en Jenny gaan die uitdaging aan! Zij worden beide door anderen in geschreven op blinddate.nl en vanaf dat moment gaat alles anders dan anders.
Een originele musical, een nieuw idee en ook nieuwe muziek, je moet het als producent maar durven. Grote complimenten naar de Theater BV! Niet alleen voor het lef, maar ook omdat ze met deze voorstelling zeker een pareltje te pakken hebben. Van het geweldige drietal in de cast tot de heerlijke en grappige nieuwe liedjes. Alles klopt.

Brigitte Heitzer is zoals we haar gewend zijn: Geweldig. Een heerlijke uitstraling, een prachtige stem gepaard en ook nog eens een geweldige komische timing. Al vanaf het eerste moment heeft ze het publiek volledig in haar hand.

Ook Freek Bartels is helemaal in zijn element. Zelfs aan de tafel vast geboeid tapt hij de sterren van de hemel en met zijn nummer in de tweede akte pakt hij het publiek volledig in. Samen hebben ze ook een heerlijke chemie en boeien het publiek van begin tot eind.

De cupido in het geheel wordt gespeeld door Sanne Franssen. Als Roos is ze een brok energie die raast over het toneel. Haar komische spel is geweldig en haar mimiek maakt haar tot een ware comédienne. Zij weet ook vocaal goed uit te pakken en vult de twee tortelduiven compleet aan. IJzersterk van begin tot eind.
Iedereen herkent wel iets in Jenny, Bob of Roos. Alle ongemakkelijke en herkenbare situaties komen langs en worden heerlijk gespeeld door het drietal. Zij worden muzikaal bijgestaan door het drietal “Cupid and the wizards”; o.l.v. Frans Heemskerk. Zij maken deel uit van het restaurant en worden zelf ook soms slachtoffer van koppeldoos Roos.

Blind Date is een nieuwe Nederlandse musical comedy voor iedereen die verliefd was, is, of het nog moet worden en steekt de draak met de ongelukken en fouten van blind dates. Een avond vol herkenbare situaties, gênante toestanden en bizarre omstandigheden.

Blind Date zou van ons zeker 5 sterren krijgen is nog t/m december 2022 te zien in de theaters in heel Nederland. Kijk HIER voor de speellijst

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025