Musicalnieuws.nl

Barrie Stevens grijpt het taboe bij de horens

Barrie Stevens (78) is dit jaar één van de boegbeelden van Pride Amsterdam 2022. Tijdens het negendaags gebeuren zal hij veel van zich laten horen. Op 3, 4 en 5 augustus staat Stevens in het Polanentheater met de ontroerende, intieme en taboedoorbrekende voorstelling: Dood aan Zee

Dood aan Zee
Wanneer de oude acteur zijn vertrek heeft ingenomen in een hotelkamer aan zee, heeft hij nog maar een doel in zijn leven: De as van zijn grote liefde uitstrooien op de plek in Zuid-Frankrijk, waar hij hem vijfentwintig jaar geleden verloor - om vervolgens, na de uitstrooiing een einde te maken aan zijn mislukte leven. Zijn besluit staat vast. Dan ontmoet hij de jonge hotelmedewerker Sabri, en krijgt zijn ongelukkige bestaan een verrassende wending. Mag je gelukkig zijn met zoveel oude pijn? En overleeft nieuwe liefde, stokoude vastgeroeste vooroordelen?
 
Dood aan Zee is een intiem, ontroerend en taboedoorbrekende voorstelling, waarin Barrie Stevens en Terence van der Loo een ode brengen aan de liefde, de dood en de zee. Het stuk is gebaseerd is op de roman Dood in Venetië  van de Duitse schrijver Thomas Mann, én het lief en leed van Barrie Stevens en zijn grote liefde en beste vriend Leen Jongewaard, die 25 jaar geleden in Nice overleed. Dood aan Zee wordt geregisseerd door Gerardjan Rijnders. 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025