Musicalnieuws.nl

Aanwezig publiek ASSISEN V - DE PIZZAMOORD smult van een pittig assisenproces

Protagonisten Frans Maas, Bieke Ilegems en Erik Goossens doen je schipperen tussen schuld en onschuld in het interactieve ASSISEN V - DE PIZZAMOORD

Na vier theatervoorstellingen en drie interactieve online edities, mocht Backstage Producties de vijfde jubileumeditie van het interactieve theaterstuk Assisen loslaten op het publiek. Op zondag 21 mei dienden pers, genodigden en publiek te beslissen over het lot van de beklaagde in ASSISEN V - DE PIZZAMOORD. De rode loper lag klaar voor de feestelijke voorstelling en heel wat bekenden kwamen deze keer zetelen in de grootste volksjury van Vlaanderen. Naast vaste waarden Bieke Ilegems, Erik Goossens en Frans Maas zorgde regisseur Jaak Lema dat het spervuur aan vragen beantwoord werd door beklaagde en getuigen Daphne Wellens, Andrea Croonenberghs, Ludo Hellinx en Evelien Van Hamme. Herbert Flack keert terug op de theaterplanken als slachtoffer in deze whodunit... Zetten zij het publiek dat fungeert als volksjury op het verkeerde been? We zullen het op het einde van de voorstelling zien, bij de ontknoping nadat gestemd werd over schuld of onschuld van de beklaagde.  ASSISEN V - DE PIZZAMOORD is te zien tot en met zondag 11 juni 2023 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Info: www.backstage-producties.be 
ROLVERDELING ASSISEN V - DE PIZZAMOORD
  • Voorzitter van het hof: Frans Maas
  • Procureur Vandaele: Erik Goossens
  • Advocate Devos: Bieke Ilegems
  • Beklaagde Catherina Verhoeven: Daphne Wellens
  • Slachtoffer Vincent Boulanger: Herbert Flack
  • Getuige: Andrea Croonenberghs
  • Getuige: Evelien Van Hamme
  • Getuige: Ludo Hellinx
ASSISEN V - DE PIZZAMOORD
Procureur Vandaele (Erik Goossens) en advocate Devos (Bieke Illegems) slijpen de messen en maken zich klaar voor een vijfde assisenzaak getiteld: De Pizza-moord. Op 18 juli 2020 wordt de flamboyante en beruchte radio-dj Vincent Boulanger, beter bekend als Vince Prince, vermoord teruggevonden. Toxicologisch onderzoek wijst uit dat hij om het leven werd gebracht door een vergiftigde pizza. Beklaagde Catherina Verhoeven, de zelfverklaarde buitenechtelijke dochter van Vince Prince, schreeuwt haar onschuld uit. Zij zocht enkel contact met het slachtoffer om hulp te vragen voor haar zieke moeder. En wat met de verongelijkte Waldemar De Cloet? Na het succes van Radio Nova heeft hij geen cent gezien, iets waar hij als medeoprichter zeker recht op had. Was dat reden genoeg om tot moord over te gaan? Kan advocate Devos de jury aan het twijfelen brengen en hen van nieuwe inzichten overtuigen of weet procureur Vandaele de beklaagde door onverwachte plotwendingen in de val te lokken? Uiteindelijk beslist de jury over het lot van Catherina Verhoeven en die jury…dat bent u.
INTERACTIEF CONCEPT IN HET THEATER: ASSISEN V - DE PIZZAMOORD  
Regisseur Jaak Lema staat garant voor een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flashbacks, op de scène wordt gebracht. Het wordt voor het publiek een meeslepende avond waarbij zijzelf optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld. 
ALGEMENE INFORMATIE EN TICKETS - ASSISEN V - DE PIZZAMOORD Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen Tot en met 11 juni 2023.  Productie: Backstage Producties: Bob Jennes - Dirk Van Vooren - James Cooke - Nico Warrinnier Tekst: Peter Römer en Frank Van Laecke Regie: Jaak Lema Uitvoerend producent: Sil Poppe Met Frans Maas, Bieke Ilegems, Erik Goossens, Herbert Flack, Andrea Croonenberghs, Ludo Hellinx, Evelien Van Hamme en Daphne Wellens.   
Tickets en informatie: www.backstage-producties.be

Producties Musical 2.0 - 2024/2025