Wie kent de televisie-comedy "Kinderen geen bezwaar" niet? Met vier acteurs, een bouwval en een Skype verbinding ging maandag 29 september in het Zaantheater in Zaandam de toneelversie van "Kinderen geen bezwaar" in première.

Wanneer Gerard een droomhuisje denkt te hebben gekocht blijkt dit helaas niet het geval. Bij aankomst treffen Sinan en hij een oude bouwval aan. Gerard is in paniek want Maud had hem nog zo gewaarschuwd.

De mannen gaan meteen aan de slag met het bouwval, maar worden telkens weer afgeleid door de knappe Franstalige buurvrouw Isabelle, met wie ze nauwelijks kunnen communiceren. Gelukkig is daar Kiki die al enige tijd makelaar is in Frankrijk (omdat ze in Nederland geen baan kan vinden) en zij helpt de mannen maar al te graag. Ondertussen zit Maud in Nederland en hebben we contact met haar via de skype verbinding.

Lukt het Gerard om het bouwval op tijd op te knappen voordat Maud er is? Wordt het bouwval wel een huisje of heeft hij er andere plannen mee? En voor welke opschudding zorgen de twee vrouwen? Een ding is zeker.. Lol gegarandeerd!

Gerard wordt uiteraard gespeeld door Alfred van den Heuvel. Na negen seizoenen blijft het nu ook in de theaters heerlijk om naar de komedietiming van Alfred te kijken. Hij overtuigt en entertaint de gehele avond. Sinan wordt gespeeld door Gürkan Küçüksentürk en met zijn scherpe en verrassende opmerkingen vermaakt hij het publiek. Kiki Classen duikt af en toe op als zichzelf en doet dit prima. Wie erg veel indruk maakt is Renée van Wegberg. Zij speelt de Franstalige Isabelle en spreekt de gehele avond vloeiend Frans. Zo bewijst Renée dat ze allround is en niet persé in een musical hoeft te staan om te stralen.

Wat de show extra leuk maakt is dat er regelmatig interactie met het publiek is. Een avondje terug in de tijd en Kinderen geen Bezwaar opnieuw kunnen herbeleven is dan ook gegarandeerd. De show is alles behalve een bouwval en is daarom het bezoeken meer dan waard. Tot eind december is deze internationale komedie te zien in de theaters van Nederland.

Door Sonny Monster