Op maandag 7 juli ging in de Doelenzaal in Amsterdam de produktie ‘Voor je ’t weet’ van De Brug Musicaltheater in première. De Brug Musicaltheater bestaat uit een groep jonge professionals (allen afgestudeerd aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater), die vanuit de behoefte om muzikaal theater te maken vanuit de spelers zelf, wat zij willen vertellen en hun persoonlijke verbinding met het materiaal, een brug willen slaan tussen de acteurs en het publiek in de zaal om hen zo kennis laten maken met een puurdere vorm van musicaltheater.

Met het oog op deze doelstellingen heeft De Brug Musicaltheater in samenwerking met het Frank Sanders Produktiehuis als eerste voorstelling gekozen voor ‘Voor je ’t weet’. ‘Voor je ’t weet’ is gebaseerd op de off- Broadway hit ‘Next Thing You Know’ van Joshua Salzman en Ryan Cunningham. Het stuk is voor deze gelegenheid volledig vertaald naar het Nederlands en speelt zich af in Amsterdam.

Afgestudeerd actrice Willemijn (Patricia van Haastrecht) werkt overdag bij een advocatenkantoor waar ze een vast contract krijgt aangeboden, waardoor ze gedwongen wordt een keuze te maken tussen vastigheid en geld en het najagen van haar dromen. Haar vriendje Dennis (Wesley de Ridder) vindt dat ze haar dromen niet mag opgeven, in tegenstelling tot goede vriendin Lisa (Julia Berendse), die wacht op haar droomvrouw en zelf een zangcarrière in Los Angeles ambieert, die vindt dat Willemijn de baan moet nemen. Wanneer Dennis een cruciale inschattingsfout maakt belandt Willemijn na een avond stappen in de armen van womanizer Luuk (Ruben Kuppens).

Alle vier de personages staan voor hetzelfde dilemma: ze moeten keuzes maken die de rest van hun leven kunnen bepalen. Maar wat kies je? En hoe? Gooi je een muntje op of laat je je leiden door de tekens die je op je weg vindt?

De Brug Musicaltheater is er met deze voorstelling goed in geslaagd om puur en dynamisch musicaltheater neer te zetten.

De voorstelling valt direct op door het hoge tempo. De opstelling van alle vijf de scènes rondom het zeskoppig orkest zorgt ervoor dat de vaart er meteen inzit en blijft omdat er niet steeds van decor gewisseld hoeft te worden. Dit past perfect bij het stuk en de sfeer die bij de levensstijl van twintigers hoort. Door deze opzet wordt de muziek letterlijk in het midden gezet, precies waar het thuishoort in deze voorstelling. De teksten van zowel de liedjes als de dialogen zijn modern en vormen samen met de voortreffelijke zang van de acteurs en de muziek van het orkest voor een swingende en boeiende voorstelling die geen seconde verveelt.

‘Voor je ’t weet’ is van nog van 11 t/m 14 juli te zien in De Doelenzaal, Kloveniersburgwal 87 in Amsterdam. Reserveren kan via 020-6239112 of reserveringen@voorjehetweet.nl