Falsettos vertelt het verhaal van een joodse ‘modern family’ in New York begin jaren ‘80. Marvin leeft onder één dak met zijn ex-vrouw Trina, zijn zoon Jason én zijn nieuwe vriend Whizzer. Marvin is namelijk als homo uit de kast gekomen, maar is bij zijn gezin gebleven. Deze bijzondere gezinssamenstelling leidt tot allerlei pijnlijke en komische confrontaties. Als dan ook nog de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw intrekt, loopt de situatie helemaal uit de hand. Door dit alles besluit Marvins zoon Jason dat hij zijn 13e verjaardag, zijn bar mitswa, niet meer wil vieren. Zeker niet wanneer Whizzer een vreemde ziekte krijgt die vooral homoseksuele mannen lijkt te treffen. En zo krijgt de viering van Jason’s volwassenwording een onverwachte wending.

In deze versie zien we William Spaaij (Marvin), Rosalie de Jong (Trina) , Job Greuter (Whizzer), Ad Knippels (Mendel), Julia Herfst (Cordelia)  en Danique Graanoogst (Charlotte). Donny Keune en Milan van Lipzig spelen afwisselend de rol van Jason. 

De vertaling en regie zijn in handen van Koen van Dijk. Marco Braam is verantwoordelijk voor de arrangementen en muzikale leiding. Decor en kostuums zijn ontworpen door Eric Goossens en Maya Schroder en de choreografie is verzorgd door Chiara Re.