Musicalnieuws.nl

Viva la Diva de (a)muzikale komedie - theatervoorstelling in februari en maart in het theater

Florence zong in een uitverkocht Carnegie Hall, kreeg lovende kritieken en tijdens haar soirees was het publiek laaiend enthousiast, en dat terwijl ze hemeltergend vals zong! Frédérique Sluyterman van Loo kruipt in de rol van Florence Foster Jenkins en Erik Brey in de rol van zowel haar pianist Cosmé McMoon, als haar echtgenoot St. Clair. Het zijn de meest aangewezen performers om deze voorstelling te spelen, want ‘bewust vals zingen' is helemaal niet zo eenvoudig.

De integere vertelling is niet alleen op de lach geschreven, maar heeft ook een diepere laag: die van een vrouw die haar dromen najaagt en haar man die uit liefde daarvoor alles opzijzet.
 
Het waanzinnige waargebeurde verhaal van Florence Foster Jenkins is al op veel manieren verteld, in films en theatervoorstellingen. Maar juist deze versie van Chris Ballance neemt een bijzondere plaats in. Waar de meeste versies zich richten op de vreemde relatie tussen Florence en haar echtgenoot, komt in deze voorstelling juist de nog vreemdere relatie tussen Florence en haar pianist naar voren.
En hoewel alle versies een komedie of zelfs klucht zijn, is dit een komedie waaronder een ontroerende tragiek sluimert. Zoals theater moet zijn: met een lach én een traan.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025