Musicalnieuws.nl

Talent straalt op het podium van het Zuidplein Theater in Best of Musical

Op zaterdag 23 april werd na het succes van Best of Musical 2014 nogmaals Best of Musical naar het theater gebracht door Ramaekers Entertainment.

Nu waren de jongeren al heel goed in 2014, maar nu 2 jaar later kregen ze de kans om te laten zien en horen hoe ze enorm gegroeid zijn.
De avond begon door Ara Halici met zijn, met musical award bekroonde, “ Willkommen” uit Cabaret en dit zette gelijk de stemming en het hoge niveau van de avond. Er werden nummers uit alle klassieke musicals gebracht. De groepsnummers klonken heerlijk en er werd regelmatig een traantje weg gepinkt!  Dit begon al gelijk na de introductie door Frits Sissing, toen de aanwezigen mochten genieten van Anouk van Laake, die met haar “Denk aan mij” uit The Phantom of The Opera  gelijk een behoorlijk visitekaartje af mocht geven.

Daarna volgde hoogtepunt, na hoogtepunt en niet alleen door de altijd geweldige professionals Ara Halici, Ivo Chundro en Sophie Veldhuizen, maar ook de studenten en afgestudeerde musicalartiesten van o.a. Codarts Rotterdam en Fonty Tilburg zorgden voor  menig kippenvel moment.

De meeste klassieke musicalnummers kwamen voorbij en de groepsnummers zoals bijvoorbeeld Season of Love als pauzefinale waren heerlijk, maar wel beetje logische keus. Minder voor de hand liggend  was bijvoorbeeld “Melk” uit Elisabeth door de fantastische Job Greuter en het prachtig door Ginno Rehling gezongen “Proud of Your Boy”.

Als hoogtepunt noemen wij ook Aïda met Britt van Schie en Britt Eberson als Aïda en Amneris! Mocht Aïda terug komen naar Nederland dan attenderen wij de producent alvast op deze twee dames.…. Anna Speksnijder mocht ook regelmatig als soliste haar momenten pakken en dat deed ze ook, als Dreamgirl en als vertelster uit Joseph. Maar ook Dreamgirls samen met Sanne Pronk en Britt Everson klonk heerlijk.

Kortom het werd een avond die zeker voorherhaling vatbaar is en wij feliciteren Marc Ramaekers met “zijn” MusicalCamp kids waarvan wij zeker nog veel in de toekomst gaan horen. Ook van de allerkleinsten die ook een behoorlijk prestatie neerzette met “Later” uit Ciske de Rat.

Wij hopen dat dit een jaarlijkse traditie gaat worden en dat wij geen 2 jaar hoeven te wachten op de volgende Best of Musical!


Producties Musical 2.0 - 2024/2025