Musicalnieuws.nl

Sandrine Van Handenhoven wordt Motormouth Maybelle in Vlaamse 'Hairspray'

Na haar glansrol als heks in 'Rapunzel', een rol die ze trouwens herneemt dit najaar, mag Sandrine Van Handenhoven zich al opmaken voor een nieuw musicalavontuur. Sandrine zal vanaf maart 2024 schitteren als Motormouth Maybelle in de Vlaamse versie van feelgood fenomeen 'Hairspray'. Hiermee treedt ze in de voetsporen van o.a. Queen Latifah en Jennifer Hudson, die deze rol speelden in respectievelijk de verfilming uit 2007 en 'Hairspray Live!' uit 2016.

Motormouth Maybelle is een R&B producer en moeder van Little Inez en de zeer getalenteerde danser Seaweed, een rol die in deze Deep Bridge-versie 'Hairspray' vertolkt wordt door Francisco Schuster. Ze is ook de host van 'Negro Day' en weet met haar aanstekelijke liedje 'Big, Blond and Beautiful' Edna Turnblad ervan te overtuigen dat mooi zijn niet noodzakelijk in verband hoeft te staan met slank zijn. In 'Hairspray' komt Sandrine opnieuw Rapunzel Helle Vanderheyden tegen. Deze dynamische tandem voegt net als musicaltoppers Florian Avoux en Laurenz Hoorelbeke de nodige ervaring toe aan de cast. Ervaring en kennis waarvan de jonge een veelzijdige talenten Lotte De Clerck, Francisco Schuster, Jérémie Vrielynck, musicaldebutante Amy Courtens en Jozefien Grossen, die als Tracy Turnblad de kans van haar leven krijgt in de absolute hoofdrol, gretig zullen kunnen profiteren.

"Ken je die mensen die in je leven komen en het voorgoed veranderen. Dat is Motormouth. Een vrouw die het licht in zich draagt. Een ontmoeting met haar is als een nieuwe adem.

Onbevreesd. Strijden voor het goede. Voor de rechten van de mens. Voor gelijkheid en tegen racisme. Een inspiratie voor velen. Wie gaat aan het voorfront staan...Motormouth." - Sandrine Van Handenhoven -


Het fenomeen 'Hairspray

Hairspray' is een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld omdat het ondanks de heerlijke muziek, dans en dikke fun, ook nu nog brandend  actuele thema's als racisme en bodyshaming niet uit de weg gaat.

Bij het grote publiek verwierf 'Hairspray' een echte cultstatus na de release van de musicalverfilming in 2007. In een sterrencast met o.a. Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron, Brittany Snow en Queen Latifah, schitterde ook John Travolta - in fatsuit - als de extraverte Edna Turnblad.

Deep Bridge maakt een eigen, Vlaamse versie van deze feelgood musical. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als 'Welcome To The 60's', 'Good Morning Baltimore' en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’?

BEKIJK HIER 'You Can't Stop The Beat' uit de film 'Hairspray' (2007)  met o.a. John Travolta als Edna Turnblad


‘Hairspray’, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 14 maart (extra show!) tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Tickets & info: deepbridge.be  



Producties Musical 2.0 - 2024/2025