Musicalnieuws.nl

Rian Gerritsen, Yazan Al Hakim en Sylvia Poorta spelen in In de lift

Nieuwe PUNCH-productie van auteur Annemarie Wisse op 24 april in première in Leiden

Theaterbolwerk Punch, het theaterinitiatief dat nieuwe schrijvers serieuze kansen biedt, stelt na Ongerijmd en Een stel Mannenpinguïns (nog te zien t/m 16 mei), de derde gloednieuwe toneeltekst voor: In de Lift van Annemarie Wisse.

In de Lift van auteur Annemarie Wisse In de lift is een tragikomische voorstelling waarin de wereld van een ambitieuze zakenvrouw samenkomt met die van een gevluchte jongeman. Gaandeweg wordt duidelijk hoe ver ze van elkaar vandaan staan, maar direct óók hoeveel overeenkomsten zij hebben. Opgesloten in een benauwde ruimte zijn ze ongewild op elkaar aangewezen. In de lift werkt op de lachspieren én stelt tegelijkertijd een maatschappelijke problematiek aan de kaak.

Gespeeld door Rian GerritsenYazan Al Hakim en Sylvia Poorta (Zij zal tijdens de tour live de stem achter de intercom zijn.)

Annemarie Wisses’ ‘well-made-plays’ die tragikomisch en invoelbaar zijn voor een breed publiek, zijn een enorm welkome aanvulling op het bestaande repertoire binnen de theaterteksten. Via een ogenschijnlijk zeer specifiek-typische situatie brengt Wisse universele en actuele thema’s aan het licht.

“Er komt veel samen in dit plot. Annemarie heeft een stuk geschreven met een goeie spanningsboog, en meerdere emotionele lagen. Wat ik met name goed vind is dat het heel speelbaar is. Je voelt en leest wat acteurs met deze rollen aankunnen. Dat vind ik een grote verdienste, dat de schrijver zo schrijft dat een personage gaat leven.” Magne van de Berg | Toneelschrijver Tekst: Annemarie Wisse Regie: Rogier in ’t Hout Cast: Yazan Al HakimRian Gerritsen & Sylvia Poorta  Dramaturgisch advies: Martine Manten Scenografie: Marjolein Ettema Lichtontwerp: Jordy Veenstra Geluidsontwerp: Max Frimout Meer informatie en volledige speellijst via tbpunch.nl

Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp

van een professioneel theaterbolwerk. PUNCH bestaat uit gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen

en toneelschrijvers die allemaal in dienst staan van nieuwe Nederlandse toneelteksten en schrijvers.

PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters

te zien zijn als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers.


Informatie

Website: www.tbpunch.nl

Facebook: https://www.facebook.com/TBPUNCH

Instagram: https://www.instagram.com/theaterbolwerk_punch/


Producties Musical 2.0 - 2024/2025