Musicalnieuws.nl

Muziektheater Apeldoorn in theater Orpheus met de musical Oklahoma

Kinderen, jeugd en volwassenen repeteren met veel enthousiasme voor de komende musical Oklahoma. Zij brengen de sfeer die belangrijk is want alles speelt zich af op het platteland in de op hand zijnde staat Oklahoma.

De leden komen wekelijks op donderdagavond bij elkaar om te zingen, te dansen en te acteren. Onder leiding van repetitor Michiel Hinnen worden alle muzikale nummers ingestuurd en Dookje Engelhard zorgt voor de regie. Straks op het toneel dirigeert Henk Menkveld het orkest voor de begeleiding en stuurt de cast aan. Een orkest van 25 mensen die vrijwillig en met veel know-how de mooie muziek van Rodgers @ Hammerstein ten gehore brengen. Het bijzondere decor, de rekwisieten, de fraaie kleding en het licht maken straks het plaatje vervolgens compleet.

Oklahoma! Het verhaal van …..
Laurey, het boerenmeisje, heeft keuzestress. Aan de ene kant is daar de leuke, enthousiaste, overweldigende Curly, die ze graag plaagt en aan de andere kant de boerenknecht Jud, die ze al heel lang kent omdat hij op de boerderij werkt en zijn zinnen op haar gezet heeft.

Haar vriendin Annie weet ook niet wat ze wil. Zij kan heel moeilijk nee zeggen tegen al die leuke jongens die iets van haar willen. Er gebeurt van alles in deze amusante musical. Er wordt een veiling georganiseerd voor een nieuw schoolgebouw in Oklahoma. Lunchmanden worden er geveild die door de lokale vrouwen opgemaakt worden. Elke man die een mand wint zal lunchen met de dame die het heeft bereid. De veiling wordt veel serieuzer als Laurey's mand geveild wordt. Jud heeft al zijn geld apart gelegd zodat hij Laurey's mand kan winnen. Maar Curly doet er alles aan om dit te vermijden. Zij raken verwikkeld in een biedings-oorlog en waarop Curly uiteindelijk zijn zadel, zijn paard en zelfs zijn geweer verkoopt om geld in te zamelen voor een zo’n hoog mogelijk bod.

Will Parker keert terug van zijn reis naar het moderne Kansas City en heeft iets te laten zien. Hij won $ 50 op de beurs, wat volgens de vader van zijn vriendin Annie, Andrew Carnes, het bedrag is dat hij nodig heeft om met Annie te trouwen. Eerst geeft hij al zijn geld uit …. maar weet zich nog net op tijd te bedenken.
Annie bekent aan Laurey dat toen Will weg was zij heel veel tijd heeft doorgebracht met Ali Hakim, een Perzische marskramer. Laurey probeert haar tot andere gedachten te brengen en geeft aan dat zij tussen Will en Ali zal moeten kiezen, maar Annie houdt vol dat ze van hen allebei houdt.

Laurey is verward door haar gevoelens voor Curly en haar angst voor Jud. Zij koopt een "toverdrank” van Ali Hakim, waarvan de gewetenloze marskramer garandeert dat dit haar ware liefde zal onthullen. Zij mijmert over haar dromen met haar geliefde.

Tijdens een dorpsfeest leidt de rivaliteit tussen de lokale boeren en de cowboys tot gevechten die Tante Ella beëindigt door een geweer af te vuren om iedereen het zwijgen op te leggen.
Jud confronteert Laurey met zijn gevoelens voor haar. Als ze niet toegeeft bedreigt hij haar. Zij ontslaat hem als boerenknecht en eist dat hij vertrekt waarna zij vervolgens in tranen uitbarst en roept om Curly en hem alles vertelt, ook dat zij bang is voor wat hij nu zou kunnen doen. Curly stelt haar gerust en vraagt haar ten huwelijk.
Er wordt geklonken op het huwelijk en niet te vergeten: de staat Oklahoma!

Mis deze familiemusical niet waar zowel kinderen, jeugd en volwassenen te zien en te horen zijn. Kaarten zijn te verkrijgen via www.muziektheaterapeldoorn.nl of via www.orpheus.nl

Tot ziens in Oklahoma!

Producties Musical 2.0 - 2024/2025