Musicalnieuws.nl

Mentale gezondheid in een muziektheater-jasje

Op 20 en 21 januari speelt de cast van Stichting MAE's Resound Mind de voorstelling "HEADSPACE" in theater De Kom in Nieuwegein. In dit theaterconcert staat het thema mentale gezondheid centraal en wordt er korte metten gemaakt met het taboe wat hierop rust.

De cast, bestaande uit getalenteerde jongeren en jongvolwassenen die tevens ervaringsdeskundigen zijn op het gebied van mentale gezondheid, brengt een goed gevulde setlist van musical- en popnummers in een theatraal jasje en met originele arrangementen. De nummers worden aan elkaar verbonden door persoonlijke verhalen van de cast, over onder andere misbruik, zorgen over maatschappelijke thema's, depressie en meer.

Ondanks dat veel van deze verhalen heftig en aangrijpend zijn, is er meer dan genoeg ruimte voor een lach en wat verlichting. Zo duikt de cast in de wereld van kringgesprekken, spirituele zweefteven en gedreven activisten.

Met publieksfavorieten uit musicals als Waitress ("A soft place to land") en Soldaat van Oranje ("Morgen is vandaag"), verrassende parels uit o.a. Book of Mormon ("Turn it off"), Tick..Tick..Boom! ("Louder than words") en Jagged Little Pill ("You learn"), maar ook indrukwekkende interpretaties van songs van Froukje, S10, Billie Eilish en Wende.

 

Kaartjes voor "HEADSPACE" zijn te verkrijgen via www.stichtingmae.nl/tickets.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025