Musicalnieuws.nl

Kim-Lian van der Meij & Marjolijn Touw te zien tijdens Musical Cruise 2024

Naast de al eerder aangekondigde STANLEY BURLESON, zullen ook musicalsterren KIM-LIAN VAN DER MEIJ en MARJOLIJN TOUW te zien zijn tijdens de vijfde editie van de Musical Cruise. Op 27 april 2024 vertrekt de Rotterdam, het vlaggenschip van Holland America Line, naar Noorwegen, de Shetlandeilanden en Schotland voor spectaculaire achtdaagse Musical Cruise

Tijdens deze cruise kunnen passagiers genieten van adembenemende optredens op diverse locaties op het schip, die zowel overdag als ’s avonds plaats zullen vinden. Naast de optredens worden er leuke activiteiten zoals een Musical Cruise Quiz en Meet & Greet met de musicalsterren georganiseerd. De Musical Cruise 2024 is exclusief en uitsluitend te reserveren via Zeetours.

Al ruim 25 jaar is Kim-Lian van der Meij niet weg te denken van de Nederlandse televisie. Als actrice was ze te zien in programma’s als Goede Tijden Slechte Tijden, Kees & Co, Costa! en Bon Bini Beach. Ze had in 2002 een Top 10 hit met het nummer ‘Teenage Superstar’ en een jaar later nogmaals met ‘Hey Boy!’. Kim-Lian presenteerde talloze televisieprogramma’s, waaronder twee keer de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival. In 2022 was Kim-Lian de verliezende finalist in Wie Is de Mol? en te zien als Maria Magdalena in The Passion. Kim-Lian speelde hoofdrollen in musicals als Home, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Mijnheer?, De Kleine Zeemeermin, Doe Maar!, Fame, Footloose, Legally Blonde, Daddy Cool en Shrek de Musical en werd maar liefst zeven keer genomineerd voor een Musical Award.

Marjolijn Touw is op dit moment te zien als Miss Lynch in de musical Grease. Ze speelde hoofdrollen in talloze grote musicals, zoals Hello Dolly, Was Getekend Annie M.G. Schmidt, Nonsens, Sister Act, Ciske de Rat de Musical, Mary Poppins, Petticoat, Chicago, The Little Mermaid en The Wiz. Ze was ook te zien in vier soloprogramma’s en in theatervoorstellingen met Karin Bloemen en cabaretgroep Purper. Op televisie speelde Marjolijn onder andere in Het Zonnetje in Huis, Goede Tijden Slechte Tijden, Kees & Co, Baantjer en behaalde ze de finale van De Slimste Mens. Marjolijn is winnares van de Pisuisse-prijs, Jos Brink Gouden Genesius penning en Oeuvreprijs Cabaret en Kleinkunst. Ze is vijf keer genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award en won deze Award voor haar rollen in Ciske de Rat, Petticoat en Was Getekend Annie M.G. Schmidt.

Stanley Burleson zit inmiddels a ruim 35 jaar in het theater vak en won eerder dit jaar zijn vijfde Musical Award voor zijn rol als de Geest in de Disney’s Aladdin en was het afgelopen theaterseizoen te zien in De Wolf en de 7 Geitenwollen Sokjes. Stanley begon zijn carrière ooit in de musical Cats en was onder andere te zien in de musicals Les Misérables, Joe de Musical, Evita, Miss Saigon, Chicago, Elisabeth, 3 Musketiers, Passion, Beauty and the Beast, La Cage aux Folles, Sister Act, From Sammy with Love en We Will Rock You. Dit theaterseizoen tekent hij voor de regie van Boni, de musical.

Kim-Lian van der Meij, Marjolijn Touw en Stanley Burleson worden tijdens de Musical Cruise 2024 ondersteund door een gerenommeerd ensemble, bestaande uit LISS WALRAVENS (Tina – The Tina Turner Musical, Diana en Zonen, The Addams Family), JULIA BERENDSE (Titanic, The Addams Family, Liesbeth List), DAVID VAN DEN TEMPEL (De Schippers van de Kameleon, Titanic, Soldaat van Oranje) en MARCEL VISSCHER (CARO, Titanic, Beauty and the Beast). De cast wordt begeleid door muzikaal leider, singer/songwriter BILLY MALUW (Mamma Mia, The Prom).

Na het vertrek vanaf de Cruise Terminal in Rotterdam vaart de Rotterdam naar het pittoreske Eidfjord in de Noorse Hardangerfjord. Vervolgens wordt de oliehoofdstad van Noorwegen Stavanger bezocht. Bijzonder is dat er ook een bezoek gebracht wordt aan Lerwick, de hoofdstad van de Shetlandeilanden. Via South Queensferry, de havenplaats van de Schotse hoofdstad Edinburgh, keert de Rotterdam weer terug naar de stad aan wie ze haar naam heeft te danken.

De Musical Cruise 2024 is uitsluitend te boeken via reisorganisatie Zeetours. Meer informatie en reserveren via www.zeetours.nl/musical-cruise of telefonisch via nummer 010 – 28 23 800.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025