Musicalnieuws.nl

Junior Musical - Kadanza is een feestje‏

Lisa beleeft de tijd van haar leven op het danskamp Kadanza. Al op de eerste dag wordt ze verliefd op een jongen, Jasper.

Maar wanneer kampleidster Cornelia Blok de jongens en de meisjes 's nachts samen betrapt, deelt ze hen op in twee aparte kampen, gescheiden door een rivier. Dat lijkt op het einde van het danskamp, zeker als voor de eindvoorstelling een balletchoreografie moet worden uitgevoerd. Uit jaloezie vertelt één van de meisjes van het kamp, Samantha, aan de kampleidster dat Lisa verantwoordelijk was voor het gezamenlijke feestje in de avonduren. Lisa krijgt daarop kamerarrest en moet het kamp verlaten. Samantha probeert vervolgens Jasper voor zich te winnen. Het kamp lijkt in mineur te eindigen.
 
 
Op de valreep zag MusicalNieuws afgelopen zaterdag in de Stadsschouwburg van Antwerpen deze Belgische productie van Ketnet en Studio 100. We zagen een vrolijke musical voor en door jongeren. Het bijzondere van Junior Musical – Kadanza is dat de cast voornamelijk bestaat uit kinderen. Maar liefst 28 kinderen bouwen samen met Loes van den Heuvel (Cornelia Blok) en Giovanni Kemper en Charlotte Leysen (de dansleraren) een feestje waarbij de vele kinderen in de zaal uitbundig meedoen met het feest.
 
 
Het verhaal is simpel, maar spreekt aan door het eigentijdse karakter. Het verhaal kent verder goede en slechte figuren, een mopperkont als volwassen kampleider, maar uiteindelijk komt natuurlijk alles op zijn pootjes terecht en dat mondt uit in een grote mega-mix. Een echte feel-good musical dus waar het enthousiasme vanaf spat. Emma Van Abbeynen (Lisa) en Jérémie Vrielynck (Jasper) doen het uitstekend als hoofdrolspelers. Samen zingen ze het aanstekelijke nummer ‘Bouw een Brug’, het sleutelnummer van deze musical. Ook Charlotte Boudry, die de ondankbare taak heeft om slechterik Samantha te spelen, speelt haar rol met verve. Aandoenlijk is daarnaast Oona Bossant, die de rol van de kleine zus (en het geweten) van Samantha speelt.
 
 
Ook in België is het Junior Songfestival erg populair bij kinderen en dat blijkt wel uit de massale belangsteling voor deze musical en het enthousiasme van de kinderen in de zaal. Een concept dat ook in Nederland zou kunnen werken. Junior Musical – Kadanza is alleen nog op 21 en 22 maart a.s. te zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen.
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025