Musicalnieuws.nl

Hotel Vocal trapt af op 17 september met Ivan Pecnik en gastvrouw Daisy Thys in het Fakkeltheater

Het café-chantant zorgt voor een gevarieerd seizoen in 2023-2024 met o.a. een opvallende passage van de 99-jarige actrice Alice Toen die een Spaans getint programma brengt.

Hotel Vocal trapt af op 17 september met Ivan Pecnik en gastvrouw Daisy Thys. Het begin van een heerlijk, muzikaal op “zijn zondagsbest”-seizoen in het Theatercafé van het Fakkeltheater. Gastvrouw Daisy Thys en gastheer Sam Verhoeven mogen op zondagochtend weer grote namen ontvangen, zoals Ivan Pecnik, Ann Van den Broeck, Sandrine, Geena Lisa en Ivann. Als klap op de vuurpijl tekent, de ondertussen 99-jarige, Alice Toen present als gaste. Een andere tip is het 65+2 verjaardagsconcert van Het Fakkeltheater zelf waarbij acteur Ron Cornet samen met Sam Verhoeven en een 3-koppige live band in het rijke en gevarieerde verleden van het gezelligste theater van Antwerpen grasduint. Het wordt een seizoen om nooit te vergeten.

 
 
Alle voorstellingen van HOTEL VOCAL - SEIZOEN 2023-2024 kunnen nog geboekt worden:    HOTEL VOCAL 1 - ’ROCK ’N ROLL KING Met Ivan Pecnik & Daisy Thys

17, 24 september en 1 oktober 2023 om 11u00

De opkomst van de rock ‘n roll dateert al van de jaren ’50. Pioniers, zoals Chuck Berry, oefenden grote invloed uit op vele latere generaties artiesten.

Daisy kent Ivan Pecnik al van op studio Herman Teirlinck en zag hem in zijn - quasi - eerste rol als ‘Jef de Rocker’. Er is dus volgens haar geen betere artiest om het 19e seizoen van HOTEL VOCAL swingerder-dan-swingst in te zetten. Een middagje muziek vol sex, drugs and rock ’n roll!

HOTEL VOCAL 2 - ALICIA & JUANITO Met Alice Toen, Jean Van der Schueren & Sam Verhoeven

22, 29 oktober en 5 november 2023 om 11u00

Alice Toen gaat op haar 99e de Spaanse tour op met gitaarvirtuoos Jean Van der Schueren. Van zang en muziek uit de “Cançiones Populares” van Federico Garcia Lorca tot “Besame Mucho”. Daarnaast brengt ze pareltjes uit de poëzie van Roel Richelieu van Londerzele , Toon Hermans en Alice Nahon, begeleid door Jean met eigen werk en gekende klassiekers als “Jeux Interdits”.

Gastheer Sam Verhoeven komt het feest mee opluisteren met muzikale nostalgie uit de jaren na WOII waarbij Alice het publiek trakteert op talloze anekdotes.

  HOTEL VOCAL 3 - COUNTRY ROADS Met Anne Van Opstal, Michaël Zanders & Daisy Thys

19, 26 november en 3 december 2023 om 11u00

Country heeft voor Daisy nog vele geheimen, maar voor Anne Van Opstal is het een open boek. Samen met Michaël Zanders is zij dus de geknipte persoon om in de huid te kruipen van pakweg Kenny Rogers of Dolly Parton… Voor de boezem en de cowboyhoeden zal Daisy dan wel zorgen.

  HOTEL VOCAL 4 - DE ENGEL EN DE DUIVEL Met Daisy Thys en Sam Verhoeven

24, 31 december 2023 en 7 januari 2024 om 11u00

Zoveel liedjes over engelen, maar ook over duivels. Over goed en kwaad. Over wit en zwart.

Maar de vraag is: Wie is nu wie? Is Daisy een uit de kluiten gewassen engel die af en toe als een duiveltje uit een doosje komt? Of is Sam de devil in disguise? Daisy en Sam staan nog eens lijnrecht tegenover mekaar en dat zal vonken en vuur geven.

HOTEL VOCAL 5 - LIEFDE IS... Met Ann Van den Broeck & Sam Verhoeven

21, 28 januari en 4 februari 2024 om 11u00

Ann Van den Broeck tekende al present als gaste tijdens het allereerste seizoen van HOTEL VOCAL. Een vaste waarde die dit seizoen dus opnieuw haar opwachting maakt. Met Valentijn in het vooruitzicht wordt dit het ideale moment om de liefde in alle facetten te bezingen.

Al het goede, het minder goede, het grappige, het serieuze: het komt allemaal aan bod in “Liefde Is…”.

HOTEL VOCAL 6 - BARBRA STREISAND & FRIENDS Met Ivann, Ann De Winne & Daisy Thys Barbara Dex komt opnieuw naar HOTEL VOCAL.Als dat gebeurt dan weet u dat de muzikale hoogtepunten mekaar in sneltempo opvolgen. Dex à volonté is én Nederlandstalig én country én rock-‘n-roll én gospel én chanson. Ook al dacht Barbara - als dochter van een zingende vader - in het begin van de jaren ‘90 niet meteen aan een eigen zangcarrière, toch staat deze Kempense zangeres ondertussen al meer dan 22 jaar mee aan de Vlaamse top. 19, 26 maart en 2 april 2023 om 11u00   HOTEL VOCAL 7 - THE WINNER IS… Met Geena Lisa & Sam Verhoeven

24, 31 maart en 7 april 2024 om 11u00

Geena Lisa en Sam Verhoeven leerden elkaar kennen tijdens de concertreeks “Houden Van”. Dit seizoen is Geena voor het eerst te gast bij HOTEL VOCAL. En zoals dat hoort bij een feestelijk debuut mag de gast het thema kiezen.

Geena koos resoluut voor het Songfestival. In “The Winner Is…” passeren alle Songfestivalklassiekers de revue. De winnaars, de verliezers, de toppers, de floppers… Niets of niemand wordt ontzien. Maar… Het publiek mag uiteindelijk kiezen wie de twelve points toegewezen krijgt!

HOTEL VOCAL 8 - BURT BACHARACH Met Sandrine & Daisy Thys

21, 28 april en 5 mei 2024 om 11u00

Dit icoon uit de muziekgeschiedenis overleed op 8 februari 2022. Singersongwriter Burt Bacharach schonk de wereld een groot aantal onvergetelijke wereldhits, zoals “I Say A Little Prayer”, “Alfie”, “The Look Of Love”, “I’ll Never Fall In Love Again”, “Walk On By” en nog zoveel meer.

Hoog tijd dus om deze grote meneer alle eer aan te doen. En wie kan dit beter dan onze multi-inzetbare nachtegaal: Sandrine Van Handenhoven. Haar eigen touch en feeling zullen zeker niet ontbreken.  

HOTEL VOCAL 9 - 67 JAAR FAKKELTHEATER Met Ron Cornet, Sam Verhoeven & driekoppig live orkest

19, 26 mei en 2 juni 2024 om 11u00

In oktober 2021 vierde het Fakkeltheater zijn 65e verjaardag. Helaas sneuvelden destijds een aantal geplande festiviteiten omwille van de covid-situatie. Dat willen we dus bij deze voor eens en altijd rechtzetten! Want de laatste HOTEL VOCAL van het seizoen wordt een ode aan 65 + 2 jaar Fakkeltheater.

Acteur Ron Cornet is uitbundig verteller van dienst en grasduint in de rijke geschiedenis van dit theater. Gastheer Sam Verhoeven zingt liedjes uit de swingende jaren ’50, het decennium waar het voor het Fakkeltheater allemaal begon. Het programma wordt begeleid door een driekoppig live combo met Thomas Vanhauwaert aan de piano, Bram Decroix op bas en Midas Wouters aan de drums.

PRAKTISCHE INFORMATIE - HOTEL VOCAL SEIZOEN 2023  
Tickets: € 20,00 Vijfrittenkaart: € 95,00 (5 optredens naar uw keuze) Abonnement: € 162,00 (alle 9 edities van HOTEL VOCAL) Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten. Abonnementen en vijfrittenkaarten zijn enkel te reserveren via 070 246 036 Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via  070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025