Musicalnieuws.nl

Genoten van Legally Blonde door Stichting Podiumkunsten Midden Holland

Na de succesvolle versies van “Cabaret” en “Hairspray” bracht Iris Performing Arts en Stichting Podiumkunsten Midden Holland dit jaar op 24, 25 en 26 juni de musical “Legally Blonde” naar de kleine zaal van De Goudse Schouwburg.

“Legally Blonde” is gebaseerd op het boek van Amanda Brown en gaat over het geliefde en populaire meisje “Elle Woods”, wiens leven een totaal andere wending krijgt, als haar vriend “Warner” haar dumpt in plaats van ten huwelijk vraagt. Vanaf dat moment doet Elle alles om zijn liefde terug te winnen. Ze volgt hem zelfs naar de Harvard Universiteit om dezelfde rechtenstudie te gaan volgen als Warner.

Ook dit jaar kunnen wij weer spreken van een groot succes: Alle shows waren geheel uitverkocht. Terecht, want de uiterst enthousiaste groep zette een geweldige prestatie neer.
Het ontvangst was al geheel in stijl: de 3 vriendinnen van “Elle”: Serena (Tamarah van Dijk), Margot (Esmee van Oostende) en Pilar (Valerie van Reeuwijk) kwamen door de zaal met een kaart voor Elle met de vraag aan sommige mensen of ze er iets in wilde schrijven. Het enthousiasme van de drie zette gelijk de toon, zeker toen de 3 ook gezellig gingen poseren voor foto’s.

De show ging daarom erg vrolijk verder en met name Lesley Wijk speelde “Elle Woods” zoals “Elle Woods” moet zijn: innemend, mooi en met een geweldige zangstem. Ook de vocale kwaliteiten van Ray van der Meer als “Emmet Forest”, Marij Reijnen als “Vivienne Kensington”, Mariska de Heer als “Brooke Wyndham” en Erik Zeegers als “Professor Callahan” vielen in positieve zin op in deze heerlijke groepsprestatie waarin sommige uitblonken in het komische gedeelte en anderen in de dans scènes. Wat de denken van de opening van de 2e akte, waarin een aantal moeten beginnen met touwtje springen? Heel knap en goed gedaan!

“Legally Blonde” is een vrolijk verhaal met een verassend happy end. Ook dit jaar lukte het de cast weer om iedereen vrolijk de zaal te laten verlaten en we kijken uit naar de show van volgend jaar!


Producties Musical 2.0 - 2024/2025