Musicalnieuws.nl

Gaslicht : het toneelstuk dat een werkwoord werd.

Binnenkort verlicht “Gaslicht" het podium van het Fakkeltheater in Antwerpen. Loge10 brengt deze tijdloze klassieker van Patrick Hamilton over manipulatie en narcisme weer tot leven vanaf 4 april

Tickets voor ‘Gaslicht’ vind je via deze link.
 
Het verhaal
Bella begint te merken dat ze dingen begint te vergeten, dat spullen op mysterieuze wijze verdwijnen en dat de gaslampen in het huis op rare momenten beginnen te flikkeren. Haar man Jack ontkent dat er iets aan de hand is en beschuldigt haar er zelfs van dat ze gek wordt.
 
Kan Bella op tijd ontsnappen aan de greep van haar echtgenoot en zijn ‘gaslighting’?
 
De term ‘iemand gaslighten’
Iemand ‘gaslighten’ is een vorm van emotionele manipulatie waarbij iemand doelbewust gedrag vertoont om het vertrouwen en de realiteitszin van een ander persoon te ondermijnen. De term is afgeleid van het toneelstuk ‘Gaslight’, waarin een echtgenoot opzettelijk de gaslampen dimt om zijn vrouw te laten twijfelen aan haar waarneming en geestelijke gezondheid.
 
In époque stijl en met imposant decor
De prachtige kostuums nemen het publiek in deze productie mee naar Victoriaans Londen. Het indrukwekkende decor gooit een nieuwe kijk op het stuk waardoor het publiek nog meer getuige is van wat er zich in het mysterieuze huis van de Manninghams afspeelt.
 
De cast
Bert Cosemans en Nathalie Wijnants spelen meneer en mevrouw Manningham. Hun meiden Nancy en Elizabeth krijgen gestalte door Daphne Paelinck (bekend als Christine uit de serie THUIS) en Marijke Hofkens. Detective Rough is Erik Goris. Onder leiding van regisseur Bruno Van Heystraeten, belooft "Gaslicht" een boeiende en meeslepende theaterervaring te worden.
 
.         
Ontdek hier de trailer

https://www.youtube.com/watch?v=ZGWfdNUh15I

Producties Musical 2.0 - 2024/2025