Musicalnieuws.nl

Daniël Cohen en Wieneke Remmers regisseren eindexamens Fontys Muziektheater

Daniël Cohen en Wieneke Remmers regisseren eindexamens van Kelly van den Boogaard en Sake Wijers.

Dit jaar studeren Kelly van den Boogaard (master muziektheater) en Sake Wijers (bachelor muziektheater) af aan Fontys Academie voor muziek- en musicaltheater in Tilburg. Kelly speelde eerder in Soldaat van Oranje – de Musical en Sake was te zien in Titanic van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (regie: Paul Eenens). Voor beiden is hun afstudeervoorstelling de laatste stap van een zware opleiding. De eindexamens van deze bekroonde opleidingen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten worden normaal gesproken enkel aan school- en vakgenoten getoond. Dit jaar creëerden Sake en Kelly zélf de kans om naast hun eindexamen op Fontys hun afstudeervoorstelling in een grote zaal te spelen. Belangrijke inspiratiebronnen voor Kelly en Sake zijn onder andere de Amerikaanse musicals If/Then en Dear Evan Hansen.

En jij zei Hey - Kelly van den Boogaard
Ze komt in een nieuwe stad. Oude vrienden worden herenigd, maar als ze met de een omgaat heeft dat gevolgen voor het contact met de ander. Met wie gaat ze mee? Welke carrièrekansen komen op haar pad en welke liefde omarmt ze?

In de cast zullen onder andere Kelly van den Boogaard, Jorrit de Vries, Sven Stevens en Anne Marijn Smulders te zien zijn.
De regie van En jij zei Hey ligt in handen van Daniël Cohen (bekend als vertaler van o.a. Sunset Boulevard en Cabaret, en als regisseur van o.a. RENT, Jesús Christ Superstar en In Bed Met Dietrich en Piaf). Daniël wordt bijgestaan door regieassistent Terence van der Loo (bekend van o.a. Moeder, Ik wil bij de Revue en De Marathon).
De tekst is geschreven door Jan Vos, student aan de Masteropleiding Dramaturgie van de Universiteit van Amsterdam.
Dit seizoen liep Jan stage bij de Britse regisseur Robert Icke voor Oedipus van Toneelgroep Amsterdam.

Groetjes van mij - Sake Wijers
Hij valt uit een boom. Breekt een arm, schrijft een brief. Door een onhandige leugen wordt zijn eenzaamheid verleden tijd. Door een onomkeerbare leugen heeft hij misschien wel geen keuze meer. Hij krijgt de aandacht die hij altijd wilde, maar is dat wat hij wilde?

De hoofdrol is voor dit eindexamen weggelegd voor Sake Wijers. Andere rollen zullen worden gespeeld door Marleen van der Loo, Thijs Snoek en Mart van den Hout.
De regie van Groetjes van Mij ligt in handen van Wieneke Remmers, bekend van o.a. The Sound of Music, Sonneveld en Hij Gelooft in Mij.
De teksten zijn geschreven door Orihana Calcines en Mikel van Dijk.
Jan Vos is ook bij dit eindexamen betrokken als dramaturg. Helaas is Groetjes van mij een van de laatste teksten die Mikel geschreven heeft en daarom is deze tekst voor familie, vriendenextra bijzonder.

Praktische informatie
De voorstelling is eenmalig te zien in Theater de Hofnar in Valkenswaard op woensdag 30 mei. Tickets kosten 9.50 en zijn te koop via www.hofnar.nl.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025