Musicalnieuws.nl

CineMusic presenteert zich bij Tijd voor Max

Was het een wild plan om met een nog onbekende show de Nederlandse theaters in te gaan? Zeker. Maar The CineMusic Experience deed het toch. En nu, halverwege de tournee, zien we wat er gebeurt: steeds meer mensen kennen The CineMusic Experience wél en het succes dat we hebben wordt opgepikt door radio en tv. Afgelopen vrijdag, 8 december waren presentator René Mioch en initiatiefnemer John van der Sluijs te gast bij Tijd voor Max op NPO1. En ook ons orkest was erbij.

Aan tafel bij Tijd voor Max
René en John kregen aan tafel bij Sybrand Niessen en Carrie ten Napel uitgebreid de tijd om te vertellen over de het ontstaan van de voorstelling, hun passie voor films en filmmuziek, het orkest en hun favoriete filmfragmenten die tijdens de concertshow voorbijkomen. Ondertussen waren beelden te zien die tijdens een van de voorstellingen waren opgenomen. Tafelgast Rob Kamphues kreeg direct tranen in zijn ogen toen hij de muziek uit E.T. hoorde. Hij bewees ter plekke wat John en René vlak daarvoor vertelden: filmmuziek raakt.

The Holiday werd live gespeeld
Een deel van het orkest was meegekomen naar de studio om een arrangement uit The Holiday te spelen. Een prachtig muziekstuk om helemaal in de kerstsfeer te komen. De kijkers thuis konden zo al ervaren wat filmmuziek met je doet wanneer dit live wordt gespeeld, terwijl je naar de mooiste fragmenten uit de film kijkt.
Tot en met mei in de theaters

De enthousiaste reacties die we kregen vanuit de studio, waren niet meer nieuw voor ons. Vanuit de volle zalen van de eerste acht concertshows, kregen we al lovende reacties. We kunnen dan ook niet wachten om de volgende 10 shows te spelen, te beginnen in Theater Orpheus in Apeldoorn op 22 december. The CineMusic Experience is nog tot mei in de theaters te zien.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025