Musicalnieuws.nl

Chaplin de musical, ook in Nederland de verrassing van het seizoen nu te zien in de RAI

Op woensdag 28 december 2016 was MusicalNieuws aanwezig bij de voorstelling Chaplin de Musical in de RAI in Amsterdam

Music Hall brengt een gloednieuwe versie van de productie van Chaplin de musical naar Nederland en Vlaanderen. Voor het eerst zal de musical Chaplin van Christopher Curtis en Thomas Meehan, die in 2012 in wereldpremière ging op Broadway, nieuw leven ingeblazen worden en internationaal geproduceerd worden.

Chaplin de musical vertelt het levensverhaal van de legendarische filmkomiek Charles Spencer Chaplin (1889-1977). De voorstelling speelt zich af in een oude filmstudio, waarin Charles Chaplin mijmert over zijn leven, zijn werk en zijn belangrijkste creatie, The Tramp, die voor hem zowel een zegen als een vloek bleek te zijn. We volgen Charlie vanaf zijn armoedige kinderjaren in Londen tot het hoogtepunt van zijn carrière, wanneer hij de beroemdste filmmaker ter wereld is. Chaplins levensverhaal is complex en intrigerend, vol dramatische maar ook humoristische momenten. Deze musical toont op een spectaculaire en ontroerende wijze het genie én de grote menselijkheid van een van de grootste creatieve genieën van de 20e eeuw.

Na de voorstelling in Gent op 15 december spraken wij Chris Curtis, die super trots was op deze Vlaamse Cast en zelfs aangaf dat dit de beste uitvoering ooit was. Helaas kunnen wij niet vergelijken, maar na het zien van deze show kunnen wij wel beamen dat het een geweldige cast is.

 Als absoluut sensationeel hoogtepunt moeten wij Nordin de Moor als Chaplin noemen. Niet alleen zijn zang is van absolute wereldklasse, maar ook zijn spel en mimiek is van ongekende klasse.
Op uiterst overtuigende wijze weet Nordin het mens achter Chaplin te laten zien. Zijn kracht, maar ook zijn zwakheden.

Chaplin had tijdens zijn leven vele liefdesrelaties. Zijn eerste huwelijk was met Midrid Harris, gespeeld door vocaal sterke Lotte Lauren. Helaas was dit huwelijk geen lang leven beschoren en ook de zoon uit dit huwelijk mocht niet lang leven. Totaal trouwde Chaplin vier maal en uiteindelijk vond hij toch zijn grote liefde in de veel jongere Oona O ‘Neill waarmee hij maar liefst 8 kinderen kreeg. Oona wordt op prachtige wijze gespeeld door Deborah de Ridder.

De cast bestaat verder uit: Roel Vanderstukken als de trouwe broer en manager van Charlie: Sydney Chaplin.
Overtuigende Marleen Van der Loo als Hannah Chaplin de moeder van Charlie. Jeroen Phaff als zijn alcoholistische vader en Mack Sennet. De vocaal erg sterke Goele De Raedt als Hedda Hopper. Die een persoonlijke vendetta tegen Charlie heeft gevoerd om hem Amerika uit te houden.

Verder zien wij in kleinere rollen: Pieter Van Nieuwenhuyze, Pieter Casteleyn, Steven Colombeen, Sven Tummeleer, Floris Devooght, Mart Van Den Hout, Florian Avoux, Maja Van Honsté, Inger Van der Zanden, Charlotte Campion, Sanne Schlette, Elke Buyle, Milène Van der Smissen, Frank Beurskens en Rick Van den Belt.
De rol van jonge Charlie wordt afwisselend gespeeld door Robbe De Villa, Kobe Dierckx en Dries Van Cauwenbergh en de rol van jonge Sydney wordt afwisselend gespeeld door Nolle De Kock, Tijn Jakobs en Warre Verlinden

Op dit moment staat de show nog in het RAI theater in Amsterdam. Daarna gaat de show terug naar België en is in januari en maart nog te zien in Antwerpen, waarna deze tour afgesloten wordt in Gent.

Eigenlijk klopt alles aan deze musical: Cast, decor, zang en zeker ook de muziek. Script, muziek en liedteksten zijn geschreven door Chris Curtis, die momenteel aan de nieuwe musical ‘Someday’ werkt.

Als er een show is die het waard is om gezien te worden is het CHAPLIN, de musical wel! Deze show wil je echt niet missen!

Kijk hier voor tickets in Nederland: http://www.ntk.nl/voorstelling/chaplin-the-musical

En hier voor tickets in België: http://www.musichall.be/nl/kalender/alle-genres/p/detail/chaplin-de-musical

Kijk ook onze fotoalbums: http://www.musicalnieuws.nl//album/cat/880 en http://www.musicalnieuws.nl//album/cat/892
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025