Musicalnieuws.nl

Yannick Pluger speelt de complexe Thenadier op geheel eigen wijze

MusicalNieuws sprak kort met Yannick op de Rotterdamse première van de succesvolle musical: Les Misérables

Yannick speelde al sinds zijn afstuderen in 2013 in diverse producties, maar nog nooit had hij zo'n mooie en grote rol te pakken. In zijn rol van monsiour Thenadier kreeg Yannick na de première terecht veel lovende recensies en wij vroegen hem of hij deze had gelezen en hier nog iets uit heeft kunnen halen
Hij vertelt dat Ellen Pieters (madam Thenadier) en hijzelf in de recensies genoemd worden als de verfrissing en de verademing van de voorstelling. Hij is uiteraard heel blij met al deze positieve recensies.

Over de rol van Thenadier zelf vertelt hij dat deze rol heel complex is, want men ziet hem als de komische noot maar hij is eigenlijk heel duister en gevaarlijk. Hij doet hele grappige dingen, maar Yannick mag de rol niet echt komisch benaderen. Dus dit is erg ingewikkeld, maar geweldig leuk om te spelen.

Yannick speelt met Ellen Pieters een echtpaar en de twee voelen elkaar heerlijk aan. Hij vertelt dat ze ervan genieten om elkaar steeds uit te dagen en om te blijven reageren op elkaar. De understudy van Ellen is Saskia Schäfer en wij vroegen hem en zij samen dezelfde chemie hebben. Saskia is hier weer nieuw in, maar ze stort zich volledig in de rol en dat is voor Yannick ook weer heerlijk om mee te spelen.

Wij wensen Yannick nog veel plezier in deze mooie rol

Producties Musical 2.0 - 2024/2025