Musicalnieuws.nl

Vier de feestdagen bij Jeugdtheater Hofplein

In de kerstvakantie kunnen jonge theaterliefhebbers alvast in de feeststemming komen, door het bezoeken van de voorstellingen De prinses op de app (6+) en Verhalen uit de hoge hoed (3+) in het Hofpleintheater.

Ook is het bijna tijd voor het WinterFEESTival (3+). Niet alleen sluiten deze voorstellingen en FEESTival aan op de feestdagen maar is dit ook de mogelijkheid om tijdens de winter de warmte in het theater op te zoeken! Lees hier alles over de kerstvakantie bij Hofplein: https://jeugdtheaterhofplein.nl/kerstvakantie/

DE PRINSES OP DE APP (6+)
Een voorstelling over Prinses Leila, die van haar ouders moet trouwen omdat dit traditie is, terwijl ze liever alleen wil zijn in de natuur en van trouwen moet ze niets weten. Leila's ouders verzinnen een plan waarbij de hulp van tech-gigant Marko Suikerberg wordt ingeschakeld om hun dochter aan een droomprins te koppelen. Het lijkt de ideale oplossing voor vele problemen, maar wil Leila dit wel en zit er achter deze match geen duister complot? Een voorstelling over trouw blijven aan jezelf, je vraagtekens zetten bij traditie, over telefoonverslaving en off-grid wonen in een tiny-house. Kortom: een wervelende familievoorstelling geïnspireerd op het bekende sprookje 'De prinses op de erwt' van Hans Christian Andersen. De voorstellng speelt bijna elke dag in de kerstvakantie van 22 december tot en met 21 januari.

Na de succesvolle kerstvoorstelling De blote kleren van de keizer, gaat regisseur Leander Breen met bijna hetzelfde team aan de slag met de kerstvoorstelling van '23 - '24: De prinses op de app!

HET WINTERFEESTIVAL (3+)
Stap 2 tot en met 4 januari in de betoverende wereld van ijskristallen, warme chocolademelk en sprankelende theaterkunst. Het WinterFEESTival biedt voor iedereen vanaf 3 jaar, drie dagen lang een vrolijk programma met theaterworkshops, creatieve activiteiten op het doe-het-zelf-plein, voorstellingen en meer! Ook zijn er vakantieworkshops voor iedereen tussen de 8 en 12 jaar. Verder spelen Stip en Stippel De klokkenluider van de Notre Dame en Doornroosje. En speelt de vrolijke interactieve voorstelling Rare Snuitert tijdens het WinterFEESTival.