Musicalnieuws.nl

Vernieuwde versie Peter Pan van Theater Terra maakt veel indruk

Theater Terra presenteert de nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde avontuur in Nimmerland: Peter Pan. Van de makers van De Kleine Zeemeermin en Aladdin en is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Op zondag 19 januari ging in theater de Meervaart in Amsterdam deze nieuwe musical in première.

Fantastische avonturen wachten op Wendy wanneer Peter Pan haar slaapkamer binnenvliegt en haar meeneemt naar de magische wereld van Nimmerland. Het elfje Tinkerbel leert Wendy vliegen en samen met de Verloren Jongens ontdekken ze het eiland. Daar ontmoeten ze de stoere prinses Tijgerlelie, maar ook ruige piraten. Is Wendy klaar om samen met Peter Pan de strijd aan te gaan met de beruchte Kapitein Haak?

Met een kleine cast weet Theater Terra ieder jaar een vernieuwende versie te maken van een oud sprookje. Dit jaar spelen: Anouk Snel, Sjors Arts, Willianne Liemborg, Jarno Korf en Karin van Vliet de meerdere karakters in deze versie van Peter Pan. Allen spelen met enorm enthousiasme en weten de kinderen goed mee te nemen in het verhaal. En hoewel ze met een pop moeten spelen, weten ze toch de mimiek op de juiste manier weer te geven.

Sjors Arts die o.a. Kapitein Haak en vader Darling speelt heeft de lachers op de hand. Zijn timing is fijn en het accent van de Britse vader is een grappige toevoeging. Anouk Snel die o.a. Wendy speelt is een uitblinker. Met het eindnummer mag ze op de valreep nog even laten horen wat zij vocaal in huis heeft, waardoor het publiek met kippenvel de zaal verlaat. Tinkerbell wordt op bijzondere manier vertolkt door Willianne Liemborg, hoewel wij als mensen het elfje niet kunnen verstaan, maakt Willianne door middel van haar fysiek en mimiek toch goed duidelijk wat ze bedoelt. Jarno Korf neemt o.a. de titelrol op zich. Zijn stem is erg fijn om naar te luisteren en de kinderen gaan volledig mee met zijn fijne spel en enthousiasme. Karin van Vliet speelt piraat Smie met volle overtuiging. Fysiek zie je haar transformeren in Smie wanneer ze haar bril en hoedje op heeft.

Theater Terra heeft zich de afgelopen veel ontwikkeld. De invloed van de regie van Wesley de Ridder is zichbaar en enorm goed. Zijn ervaring in het vak weet hij goed om te zetten in duidelijke doellijnen.

De kostuums van de acteurs en de poppen zijn erg mooi gedetailleerd. Het decor is multifunctioneel en ziet er geweldig uit. Van krokodil naar piratenschip en terug naar kinderkamer. Zowel het geweldige decor als de prachtige poppen en de kostuums zijn van Kathelijne Monnens onze complimenten.

Deze nieuwe show van Theater Terra is nog te zien van januari tot en met mei 2020. Ook speelt hun andere voorstelling Kikker en het avondtuur nog tot Maart 2020. Voor meer informatie en kaarten: https://theaterterra.nl/

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag