Musicalnieuws.nl

Van deze prachtige Spring Awakening krijg je nooit genoeg

Spring awakening is het aangrijpende verhaal van jongeren op weg naar volwassenheid. Liefde, seks, incest, abortus, zelfmoord, systemen die geen ruimte bieden voor eigenheid, ouders die worstelen met de regels van de kerk, keurslijven van fatsoen, doorbreken van verwachtingen, het komt allemaal voorbij.

Sterre Verschool als Wendla opent de show en legt gelijk de lat behoorlijk hoog voor haar collega’s. Met haar “Moeder, jij baarde” raakt ze ons gelijk. Als Sterre-Luna Zangirolami als Thea, Silvana Rocha als Anna en Valerie Lai als Ilse haar bijval komen geven is het duidelijk dat het niveau ook van de anderen erg hoog is.
Vorig jaar heeft Dave Rijnders de musical award gekregen voor aanstormend talent en dat is niet voor niets. Dave is als Melchior erg innemend en je snapt gelijk waarom hij zo populair is bij de meiden. Als zijn beste vriend Moritz zien wij Juul van de Laar en Juul weet als geen ander hoe hij Moritz moet neerzetten. In de vorige versie heeft hij ook al bewezen dat hij deze rol nailed.
Ook de bijrollen moeten benoemd worden, zo zien we Shay Lachman als Georg, Bas van Rijswijk als Hàˆnschen, Tom Di Scale als Ernst en Menno Dekker als Otto.
Er wordt buitengewoon goed gezongen en erg sterk gespeeld.

Wieneke Remmers en Ad Knippels spelen alle volwassen rollen. Wieneke geeft echt prachtig vorm aan de verschillende vrouwenrollen. Haar spel is echt award-waardig, je voelt haar verscheurdheid en haar schaamte. Ad Knippels wisselt soepel van de ene rol in de ander. In sommige scenes zorgt hij ervoor dat je de adem inhoudt en op een ander moment voel je zijn pijn.

Op het moment dat de scene over gaat, naar wat er in de hoofden van de personages om gaat, wordt er gebruik gemaakt van handheld microfoons en daardoor is het erg duidelijk dat er uit de scene gestapt wordt. Er knap verzonnen!

Spring Awakening, is een Indringende musical met prachige explosieve rocksongs. Deze voorstelling is echt een must see voor elke musicalliefhebber! Helaas is deze show slechts tot en met 2 juni te zien in diverse theaters door het land. Kijk HIER voor de speellijst en mis het niet

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025