Musicalnieuws.nl

Uitgezonderd. onthult namen van de 9-koppige sterrencast van theaterstuk "Assisen" met opvallende come back van Francesca Vanthielen

In januari 2018 brengt Uitgezonderd. het theaterstuk "Assisen", in regie van Frank Van Laecke naar Theater Elckerlyc te Antwerpen. Met het concept, een assisenzaak op de planken, waagt Uitgezonderd. zich aan een spraakmakende voorstelling voor Vlaanderen. Het publiek speelt hierin een cruciale rol als dames en heren van de jury. Regisseur Frank Van Laecke wist een 9-koppige sterrencast te strikken en stelde ze vandaag voor aan het publiek. TV-icoon Francesca Vanthielen neemt de rol van procureur op zich, Carry Goossens, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Manou Kersting, Bert Verbeke, Peter Thyssen, Mira Delbaen en Frans Maas maken zijn dreamteam compleet. "Assisen" is vanaf 18 januari tot en met 11 februari 2018 te zien in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

EEN ECHT ASSISENPROCES
"Elke geruchtmakende assisenzaak haalt steeds uitgebreid het nieuws. De getuigen die aan bod komen en vooral de pleidooien van de advocaten en het Openbaar Ministerie worden met argusogen gevolgd. Uiteindelijk wacht iedereen in spanning op het oordeel van de jury en de strafmaat van de Voorzitter”, vertelt producent Bob Jennes. "Al deze elementen brengen wij nauwgezet naar het theater zodat het publiek als het ware een echte assisenzaak voorgeschoteld krijgt. Alleen de jury bevindt zich niet op het podium. Die zit in de zaal en wordt gevormd door het publiek. Zij oordelen uiteindelijk over schuld of onschuld en op basis hiervan wordt de voorstelling verder gezet”, aldus Jennes.  

REGISSEUR FRANK VAN LAECKE BESCHIKT OVER EEN NEGENKOPPIGE STERRENCAST VOOR HET THEATERSTUK  "ASSISEN".

Het begint een traditie te worden bij Uitgezonderd. Telkens opnieuw pakken zij uit met een verrassende sterrencast. Verantwoordelijke hiervoor is producent James Cooke die samen met regisseur Frank Van Laecke terecht fier is ook nu weer ronkende namen te kunnen aankondigen. “Het is steeds een grote puzzel die we moeten leggen, maar als je dan met zo’n cast kan uitpakken, kan ik alleen maar fier zijn”, legt James Cooke uit. “Dé grote verrassing is de comeback van Francesca Vanthielen bij het grote publiek.”. Frank Van Laecke lichtte met trots de rolverdeling toe :

- Jurgen Casteels, klusjesman en beklaagde - Peter Thyssen
- Gilles Colin, advocaat - Kürt Rogiers
- Veerle Durieux, Procureur des Konings - Francesca Vanthielen
- Jef Voorjans, Voorzitter van het Hof - Frans Maas
- Filip Daems, eigenaar van Club Afrodite - Manou Kersting
- Anne Delorge, alias Candy, webcamgirl - Mira Delbaen
- Robert Delorge, Anne’s vader - Carry Goossens
- Betty De Schepper, alias Mira, prostituee - Kadèr Gurbuz
- Verteller - Bert Verbeke

ASSISEN - HET VERHAAL
Van    de    makers    van    ASPE    
Het was een ruchtmakende zaak. Anne Delorge, een zelfbewuste, knappe, zelfzeker jonge vrouw combineert onder de schuilnaam “Candy” haar hogere studies met een florissant baantje in de prostitutie. Een dubbelleven dat haar bevalt tot ze plots, op een voormiddag, dood voor de webcam wordt aangetroffen. Gewurgd. Vandaag verschijnt Jurgen Casteels voor het hof van Assisen. Het openbaar ministerie is ervan overtuigd de zaak hard te kunnen maken. Eenvoudig? Niet helemaal. In elk geval de jury wacht een zware taak.En die jury, dames en heren, hoogeëerd publiek, dat bent u.     

ASSISEN - PRAKTISCHE INFO.
Een productie van Uitgezonderd.
Regie: Frank Van Laecke
Met: Carry Goossens, Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Manou Kersting, Bert Verbeke, Peter Thyssen, Mira Delbaen en Frans Maas

LOCATIE
Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85 - Antwerpen
DATA
- donderdag 18 januari om 14u00 
- vrijdag 19 januari 2018 om 20u30
- zaterdag 20 januari 2018 om 20u30
- zondag 21 januari 2018 om 15u00 
- vrijdag 26 januari 2018 om 20u30
- zaterdag 27 januari 2018 om 20u30
- zondag 28 januari 2018 om 15u00
- vrijdag 2 februari 2018 om 20u30
- zaterdag 3 februari 2018 om 20u30
- zondag 4 februari 2018 om 15u00
- vrijdag 9 februari 2018 om 20u30
- zaterdag 10 februari 2018 om 20u30
- zondag 11 februari 2018 om 15u00

TICKETS - www.assisenintheater.be 
- Categorie VIP : 42 euro exclusief reservatiekosten
- Categorie 1 : 30 euro exclusief reservatiekosten
- Categorie 2 : 26 euro exclusief reservatiekosten
- Categorie 3 : 22 euro exclusief reservatiekosten