Musicalnieuws.nl

Toeschouwers met een visuele handicap genieten van Vergeet Barbara

Deze namiddag kreeg de feelgood-musical Vergeet Barbara een grote delegatie mensen van VeBeS op bezoek. Vebes is de Vereniging van Blinden en Slechtzienden Licht en Liefde vzw. Hun speciale tolk voor audio-descriptie verzorgde vanuit de regiekamer rechtstreeks in de koptelefoon van deze bijzondere gasten voor de nodige begeleiding. Op deze manier maakte Studio 100 dé feelgood musical Vergeet Barbara ook toegankelijk voor mensen met een visuele handicap. Vergeet Barbara is opgebouwd rond de grootste hits van de keizer van het Vlaamse lied Will Tura.

Lesley De Ceulaer, voorzitster VeBeS regio Antwerpen: “Vanuit VeBeS zijn we erg opgetogen over deze opportuniteit voor onze leden, het gebeurt niet vaak dat ze de kans krijgen om live een musical met audio-descriptie bij te wonen. We zijn Studio 100 dan ook zeer dankbaar dat ze dit mogelijk maakten en dat er op deze manier aandacht aan wordt besteed.” 
Verhaal
In 'Vergeet Barbara' gaan we terug naar de hete zomer van 1976, het jaar dat Lucien Van Impe de Ronde van Frankrijk wint. Gert Verhulst is de cafébaas Willy. James Cooke, Jonas Van Geel en Jelle Cleymans zijn respectievelijk de zonen Achiel, Arthur en Albert. Willy staat samen met zijn oudste zoon Achiel achter de toog van café 'De Sportvriend', een volkscafé in de jaren ’70. De tweede zoon Arthur is vooral bezig met muziek en probeert door te breken met zijn rockbandje. De jongste zoon Albert is de oogappel van Willy, die hoopt dat hij dit jaar de kermiskoers wint. Op een dag verschijnt er in het dorp een mysterieuze dame, Barbara, die een groot geheim meedraagt. Het leven van de 4 mannen wordt volledig op stelten gezet… en het verhaal eindigt met een erg verrassende ontknoping!
Intussen hebben al meer dan 70.000 mensen zich verzekerd van een ticket. Door de grote vraag zijn er extra shows ingepland vanaf 1 juni 2023. Tickets en info vind je via www.vergeetbarbara.be

Producties Musical 2.0 - 2024/2025