Musicalnieuws.nl

Tina de musical is één groot vrolijk feest!

Tina de musical gaat over het tienermeisje Tina dat elke week het tijdschrift de Tina uitbrengt samen met haar ouders en haar beste vrienden Puck en Fabio. Als Tina’s ouders een burn-out krijgen en Tina verliefd wordt op de knappe koerier Bobby vliegt oma over vanuit Ibiza om de boel weer te regelen in Nederland. Loopt dit goed af? Dat kan je gaan zien in Tina de Musical!

De rol van Tina wordt afwisselend gespeeld door Marthe Ledegang, Eefje Kruijtzer, Lieke van den Akker, Gwen Berendse,Mees Smits en Jaleesa Goris. Op de avond van de première werd de rol vertolkt door Lieke van den Akker. Lieke maakt met veel enthousiasme en haar prachtige zangstem veel indruk op de zaal. Ze speelt de rol met veel overtuiging maar ook heel naturel.
 
Theun Plantinga speelt een dubbelrol van de vader van Tina en André de koerier. Hij brengt veel komische momenten in het stuk en laat de kinderen in de zaal keer op keer gieren van het lachen. Als oom André kan hij nog meer van zijn komische vaardigheden laten zien als hij eindeloos vertelt over zijn duiven verzameling waar hij meer om geeft dan zijn eigen neef Bobby.
 
De rol van Bobby wordt gespeeld door Ridder van Kooten. Bobby droomt ervan om een beroemde Zanger  te worden en omdat zijn oom hem niet goed wil helpen schiet hij te raad bij de Oma van Tina die al jaren zangeres is op Ibiza. Ridder laat naast zijn zang vaardigheden vooral juist zien hoe grappig hij kan zijn op het toneel. Er wordt veel om hem gelachen als de arrogante, knappe koerier Bobby.
 
De oma van Tina wordt gespeeld door Annick Boer. Deze rol heeft ook veel grappen voor de volwassenen in de zaal en speelt een belangrijke rol in het stuk. Annick weet precies hoe ze op op een heel grappige manier de rol van de lieve gezellige oma kan spelen uit de showbizz wereld.
 
De rol van Joan wordt gespeeld door Robin van den Heuvel. Zij speelt hilarisch over de top de rol van de boze gestresste uitgever van de Tina die het altijd heeft gemunt op haar assistente Thea (gespeeld door Ellis Broeksteeg).
 
De moeder van Tina wordt gespeeld door Alexandra Alphenaar. Ze weet op een heel grappige, sympathieke manier de moederliefde te laten zien voor haar dochter maar ook de stress van het harde werk bij de redactie van de Tina. De beste vrienden van Tina: Puck en Fabio werden tijdens de première gespeeld door Holly van Zoggel en Jannes Matthee. Ze speelden deze rol heel vrolijk en brachten veel vaart en plezier in de musical. Mylène en Rosanne spelen de rollen van Casey & Polly. Zij zijn groot fan van de Tina, maar dromen er eigenlijk van om ooit hun eigen blad uit te brengen, daarom proberen ze boel bij de redactie van Tina te saboteren. Mylène en Rosanne zijn een uitermate grappig duo en voegen een leuk element toe aan de musical.
 
De musical heeft een zoet verhaal met vrolijke en swingende muziek. De musical tovert al snel een lach op je gezicht. De kostuums, het decor, het licht, alles straalt vrolijkheid en plezier uit! Kortom: Tina de musical is een supertoffe familiemusical die elke Tina-fan gezien moet hebben!

Door: Mats Hoogland

Kijk HIER naar ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025