Musicalnieuws.nl

Theatergezelschap BonteHond maakt een troostende voorstelling over scheiden en schuldgevoel

Scheidingen gaan vaak gepaard met een wervelwind van emoties voor alle betrokkenen. EN DE WINNAAR IS… van Theatergezelschap BonteHond gaat over zo’n scheiding. Voorafgaand aan de voorstelling hebben de makers onderzoek gedaan naar de invloed van een scheiding op kinderen en de schuldgevoelens die hierbij komen kijken. Regisseur Judith Faas wil in de voorstelling op eigen wijze het verdriet en de pijn van een scheiding blootleggen en een stem geven aan kinderen met onnodige schuldgevoelens.

Op 13 september was het de dag van de scheiding, op deze dag opende De Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) hun kantoren om informatie te geven over scheiden. Pubercoach en ouderschapsdeskundige Meta Herman de Groot van Pro Kid Divorce hielp bij het onderzoek voor EN DE WINNAAR IS… en kwam kijken naar een doorloop van de voorstelling. “Voor iedereen die met echtscheiding te maken heeft is het een belangrijke voorstelling om naartoe te gaan. Het heeft alle ingrediënten in zich die de realiteit raken”, aldus Herman de Groot, “Ik denk dat het ook waardevol is voor ouders die niet uit elkaar gaan. De voorstelling gaat naast het scheiden juist ook over de relatie zelf en hoe je met elkaar omgaat.”

De voorstelling EN DE WINNAAR IS… gaat op 22 september in première in De Voetnoot in Almere. Op vrijdag 20 september is op dezelfde locatie een Try-out. Speciaal voor deze twee voorstellingen is er een actie in het leven geroepen: ”Kom met je ex, krijg het tweede kaartje gratis”. Kijk op www.bontehond.net/en-de-winnaar-is voor meer informatie.

SPEELLIJST
VR 20 SEP 19:00 De Voetnoot Almere Try-out
ZO 22 SEP 15:00 De Voetnoot Almere Première
ZO 29 SEP 16:00 Theater De Kampanje Den Helder ZO 06 OKT 15:00 Maas Podium Rotterdam ZO 13 OKT 16:00 DAT! Theater Amsterdam
DO 17 OKT 19:30 Toneelschuur Haarlem
WO 23 OKT 19:30 Stadsschouwburg Utrecht Utrecht
DO 24 OKT 14:30 Grand Theatre Groningen
VR 25 OKT 19:30 Theater aan de slinger Houten
VR 01 NOV 19:30 Theater De Krakeling Amsterdam
ZA 02 NOV 16:00 Theater De Krakeling Amsterdam
ZO 17 NOV 14:30 Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden

CONCEPT EN REGIE: Judith Faas TEKST: Sanne Schuhmacher SPEL: Dionisio Matias, Sabrina NaberMacnack, Eva Zwart MUZIEK: Gery Mendes DRAMATURGIE: René Geerlings REGIEASSISTENTIE: Millie Lijbers LICHTONTWERP: Remko van Wely TECHNIEK: Klim Nelissen PRODUCTIE: Sanne Priem MET DANK AAN: Humanitas, basisschool De Zevensprong, basisschool De Vuurvogel FOTOGRAFIE: Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Producties Musical 2.0 - 2024/2025