Musicalnieuws.nl

Teken de Petitie LAAT ONS ZINGEN!

Niet alleen de koorsector, maar ook de amateur musical wereld voelt zich overvallen door het zangverbod. Het is een achteloos gebrachte maatregel waarbij de aanwezige expertise en ervaring uit de sector wordt genegeerd. Zonder perspectief op een einde aan het verbod dreigt onherstelbare schade te ontstaan. En: het verbod op zingen moet tenminste voor jeugdgroepen van 13 tot 18 jaar per direct worden teruggedraaid.

Hiervoor is een brandbrief geschreven door de Korenbond, mede ondertekend door Cultuurconnectie, KNMO, Vocaal Talent Nederland, Nieuw Vocaal Amsterdam, Academy of Vocal Arts, Boys Keep on Singing, Nederlands Koordirigenten Collectief, LKCA, Kunsten’92 en geschreven namens vele dirigenten, vrijwilligers en zangers

Om deze actie verder te ondersteunen en als individu ook zichtbaar te worden is er oude petitie van augustus nu vandaag verlengd. Deze gaat nu als een lopend vuurtje door amateur musicalland om zoveel mogelijk handtekeningen binnen te krijgen.

Belangrijk ook dit signaal te ondersteunen, want er leven gewoon heel veel vragen over dit verbod. Waarom mogen kinderen van 13 t/m 17 niet meer met elkaar zingen, terwijl ze wel samen in de schoolbanken zitten? Waarom mogen kerkkoren wel door? Waarom mag muziek maken, inclusief de blaasinstrumenten wel door?
Het zijn vragen die er leven en waar tot op heden nog geen reactie van de overheid op gekomen is. Velen hebben de afgelopen week hier een vraag over gesteld via de RIVM website, maar het antwoord wat je daarop ontvangt, is uiterst algemeen en niks zeggend. Dat is onbevredigd en daarom de brandbrief ondersteunend door deze petitie: https://laatonszingen.petities.nl/

Producties Musical 2.0 - 2024/2025