Musicalnieuws.nl

TapasTheater viert 200ste voorstelling met spektakelmusical: Frieda

TapasTheater viert deze maand haar 200ste voorstelling met een bijzondere productie: Frieda. Een spektakelmusical van 20 minuten waar bezoekers meegenomen worden in het leven van Frieda Belinfante: verzetsheldin, celliste en de eerste Nederlandse vrouw met haar eigen symfonieorkest. De veelzijdige Esther Lindenbergh speelt, zingt en musiceert in dit ambitieuze solospektakel van internationale allure.

Frieda wordt geregisseerd door Sytske van Der Ster (o.a. Hema de Musical, Pipo De musical en Minoes). Het script is geschreven door Sietse Remmers en de muziek is van Frank Irving.

TapasTheater staat bekend om haar unieke concept: per avond spelen drie verschillende voorstellingen van twintig minuten elk drie keer in hun eigen theaterzaaltje. Professionele artiesten spelen hun voorstelling, uiteenlopend van toneel tot muziek en van cabaret tot musical. Voor, tussen en na de voorstellingen kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken in de sfeervolle foodbar.

Afgelopen jaren is gebleken dat TapasTheater een springplank kan zijn voor beginnende artiesten zo had MEROL haar doorbraak na een maand in TapasTheater te hebben gespeeld. Werd Lisse Knaapen tijdens haar show in TapasTheater gescout voor de hoofdrol ‘In het licht’, een muzikale solovoorstelling gebaseerd op het boek van Karin Bloemen. En won Lisa Ostermann het Leids cabaretfestival.

De voorstelling Frieda is van 13 t/m 24 april te zien in TapasTheater in zaal 1. Naast Frieda spelen ook Marjolijn Ebels in zaal 2 ('Waarvan Akte' - maatschappelijk cabaret) en Thomas van der Hulst in zaal 3 ('Tegen wil en dank' - droogkomische comedy) deze twee jubileumweken hun voorstelling in TapasTheater.

www.tapastheater.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025