Musicalnieuws.nl

Stilstaan, flits beng, kijk eens wat een feestje bij Kipps!

De musical “Kipps, the New Half a Sixpence” is een vernieuwde versie van de hartverwarmende “Half a Sixpence”, die een paar jaar geleden enthousiast werd ontvangen op Westend in Londen. Het creatieve team van Disney’s Mary Poppins maakte er een moderne versie van met een opgefrist muzikaal arrangement, uitdagende dancebreaks en enkele nieuwe songs. Met elke avond staande ovaties werd de show één van de snelst verkopende producties in de geschiedenis van dat theater.

Arthur Kipps is een charmante, maar gewone man die droomt van een betere wereld waar iedereen gelijk is. Maar als hij onverwacht een fortuin erft dat hem in contact brengt met de high society raakt hij in de war. Zijn jeugdvriendin Ann Pornick ziet het allemaal gebeuren als hij de mooie en stijlvolle Helen Walsingham ontmoet. Zij geeft hem nuttige tips om een echte gentleman te worden. Beide vrouwen houden van Arthur, maar naar wie moet hij luisteren? Niet alleen zijn vrienden, maar ook de excentrieke acteur Chitterlow helpen hem de juiste keuze te maken in zijn leven.

Bij de Nederlandse première van Brassica Musicals zat de zaal bomvol, ondanks de voor Nederlandse begrippen onbekende titel.

Luuk Schwering leverde met Arthur Kipps zijn eerste hoofdrol af en dat deed hij met verve. Energiek en enthousiast veroverde hij de harten van het publiek en speelde hij ingetogen wanneer nodig. Daphne Dekkers (Ann) bood sterk tegenspel met haar heerlijke komische timing en prachtige zangstem.
Hun jeugdliefde was voelbaar en ook goed hoorbaar in het prachtige nummer “Lang Gelee”. Maar ook Femmy Appelman (Helen) leverde een knappe spel- en zangprestatie. Geen wonder dat Arthur moeite had om te kiezen. En dan als een duiveltje uit de doos kwam Toine Kok (Chitterlow) hem redden met krachtig komisch tegenspel en zijn mooie zangstem.

Ook de bijrollen in de vrienden- en high society groep o.a. Flo (Kiara Baas), Sid (Marco Kenter), Buggins (Dennis Burgers), Mevrouw Walsingham (Marieke Welboren), Lady Punnet (Julia Gabeler) en James (Tim Kenter) werden sterk neergezet. Maar ook de kleinere rollen werden overtuigend gebracht en het publiek genoot zichtbaar. Vooral ook tijdens de ensemble nummers, waarbij de regie van Ineke de Geus en choreografie van Sanne Ooms een hoofdrol speelde. Prachtig begeleidt door een sterk spelend Grand Circle Orchestra onder begeleiding van Gerbrand Kolck.
 
Brassica Musicals heeft van deze Nederlandse premiere dan ook een echt feestje weten te maken en heeft daarbij de hoog gespannen verwachtingen meer dan waar gemaakt. Ga dit zien! Kijk HIER voor de laatste tickets

Kijk op onze facebook voor een uitgebreid fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025