Musicalnieuws.nl

Stichting BOV viert 70-jarig bestaan in 2024 met ‘Evita’

Exact negen weken sinds de laatste voorstelling van The Addams Family heeft Stichting BOV haar nieuwe productie voor 2024 bekendgemaakt: Evita. Een legendarische productie die past bij een bijzonder jaar. In 2024 viert de BOV namelijk haar 70-jarig bestaan. Van 15 tot en met 24 maart 2024 staat de BOV met Evita in theater De Maagd in Bergen op Zoom.

Tijdens een reünie met de cast en crew werd door middel van een trailer, opgenomen in de historische binnenstad van Bergen op Zoom, de nieuwe titel langzaam onthuld. In de video zijn evenals vorig jaar verschillende verwijzingen naar musicals verwerkt om de spanning op te bouwen. Uiteindelijk zien we Evita verschijnen op een balkon met een Argentijnse krant waarin de nieuwe titel te lezen is.

Regisseur Niels Jacobs is bijzonder enthousiast over de nieuwe titel: “Na Oliver! en The Addams Family kiezen we met Evita voor een heel ander type voorstelling. Een productie van formaat van de hand van musicallegende Andrew Lloyd Webber, met opzwepende Latijns-Amerikaanse klanken en veel ruimte voor het ensemble. Daarnaast biedt het waargebeurde verhaal een historische context waarin veel mogelijkheden zitten qua vormgeving. Als artistiek team zijn we dan ook ontzettend blij dat we deze titel aan het BOV-repertoire kunnen toevoegen”.

De musical
Evita, geschreven als rockopera, vertelt het waargebeurde verhaal van Eva Duarte. Een jonge, ambitieuze vrouw die het van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië schopt. Geliefd door haar volk, gehaat door de elite van haar land en tot op de dag van vandaag een omstreden persoonlijkheid. Een waargebeurd verhaal over liefde, ambitie, rijkdom en macht verteld op de meeslepende muziek van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.

Young BOV gaat door
Naast de nieuwe productie heeft Stichting BOV bekendgemaakt dat Young BOV - vorig jaar als pilot gestart voor musicaltalent van 11 tot 18 jaar - ook in 2024 een productie op de planken gaat brengen. Dat zal overigens niet Evita zijn, aangezien daarvan geen juniorversie bestaat. Er wordt momenteel gewerkt aan een alternatieve invulling. Daar wordt binnenkort meer over bekendgemaakt.

Evita door Stichting BOV is van 15 tot en met 24 maart 2024 te zien in theater De Maagd in Bergen op Zoom.