Musicalnieuws.nl

Stany Crets weet Rapunzel de musical interessant te vernieuwen

Deep Bridge brengt met veel trots de nieuwe versie van Rapunzel, naar het sprookje van de gebroeders Grimm.

Het verhaal van het mooie blonde meisje met het lange haar, die opgesloten zit in een toren krijgt in de versie van Deep Bridge een geheel andere wending. Deze versie is vanaf het eerste moment anders dan anders en het is duidelijk dat regisseur Stany Crets hier zijn stempel op heeft weten te drukken. Wij kunnen altijd erg genieten van de bijzondere regiekeuzes van Crets en ook in Rapunzel heeft hij van de show een nieuwe, actuele versie weten te maken.

In het originele verhaal is Rapunzel een soort veldsla, maar in deze versie eet de zwangere moeder graag Rapunzel-rapen. Deze rapen hebben wel een hele bijzondere en belangrijke rol door het hele stuk. Moeder is verslaafd aan de rapen en stuurt vader naar de tuin van de Rapenverkoopster om ze te stelen. Als hij betrapt wordt, belooft hij de rapenverkoopster, die een heks is, hun ongeboren kind. Als het meisje wordt geboren wordt zij gelijk meegenomen door de heks. Als meisje twaalf jaar wordt sluit de heks haar op in een hoge toren zonder trap.
Volgens het originele sprookje wordt Rapunzel bevrijdt door een prins op een wit paard, maar niet in deze versie. In de Deep Bridge versie volgt er een enorme plottwist, die erg origineel en ook actueel is.

Het is een geweldige cast met Sandrine als heks, Helle Vanderheyden als Rapunzel, Jasmine Jaspers als prinses Miranda, Laurenz Hoorelbeke als Prins Christiaan, Walter Baele als de Koning, Liv Van Aelst als de Koningin, Hannelore De Swert als Kleine Rapunzel, Sébastien de Smet en Saïn Vantonne als vader en moeder.  
De cast is vocaal erg sterk, maar ook qua humor zit het goed in deze voorstelling. Voor zowel jong als oud valt er veel te lachen.
Speciale vermeldingen voor de paarden in dit stuk gespeeld door Florian Aroux en Jervin Weckx, ze stelen in deze voorstelling zeker uw hart.

Uiteraard is in elke voorstelling het ensemble belangrijk, zo ook in Rapunzel. Daarom hulde voor Isabelle Herenans, Aaron De Veene, Victor Lammertijn, Pim De Jonge, Ulrieke Storme, Ian Schelfaut, Jonas Steppe en Belle van der Pijl. Zij hebben niet alleen ontelbare keren snelverkledingen, maar ook dansen ze veel verschillende choreografieën op geweldige wijze.

Rapunzel is slechts tot 22 april te zien en zeker een bezoekje aan het theater waard.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025