Musicalnieuws.nl

Spektakel op, rond én boven het ijs tijdens Holiday on Ice Supernova

Holiday on Ice tovert de Antwerpse Lotto Arena om tot een ijspiste en neemt het aanwezige publiek mee op een zinderende reis door het heelal. Het internationale gezelschap vult met haar 40 artiesten (letterlijk) het podium. Speciaal voor de Vlaamse shows haalde ook Kelly Pfaff haar schaatsen na meer dan 15 jaar nog eens boven en liet ze zien dat ook zij weet hoe je elegant over de gladde piste beweegt.

Supernova is een enorm veelzijdige show. Super synchrone groepsnummers worden afgewisseld met emotionele solo's en spectaculaire duetten, elk voorzien van passende muziek. De acts volgen elkaar in sneltempo op en elke act overtroeft de vorige. Het publiek weet vaak niet waar eerst te kijken.

Elke act werd zorgvuldig bedacht en afgewerkt, toch was de samenhang tussen de acts soms zoek en raakte je doorheen de show het verhaal een beetje kwijt. Gelukkig wordt dat ruimschoots goedgemaakt doordat de afzonderlijke acts allemaal heel origineel zijn en de veelzijdigheid van schaatsen mooi in de verf zetten. Ook is het ruimtethema duidelijk aanwezig en hebben de makers duidelijk alle kansen benut om creatief met het thema aan de slag te gaan. Op elke planeet viel iets anders te beleven. Dat gaf ook de kostuummakers duidelijk veel inspiratie. Er passeert een immense hoeveelheid aan eigentijdse, glanzende, fluorescerende, zwierige, elegante, strakke, schattige, folkloristische en spetterende kostuums de revue.

Bovendien werden de choreografieën op het ijs afgewisseld met andere acrobatische acts waardoor je je bijna in een circustent waant: paaldansen, aerial cube, luchtacrobatie… De artiesten tillen de show letterlijk en figuurlijk naar een hoog niveau!

Door Marjolein Schabregs

Kijk HIER voor ons fotoverslag

 


Producties Musical 2.0 - 2024/2025