Musicalnieuws.nl

Scylla Theaterproducties brengt The Wiz op geheel eigen wijze

Op zaterdag 2 juni was MusicalNieuws aanwezig bij de première van The Wiz in het Stadstheater Zoetermeer

Het verhaal van Dorothy met The Wizard of Oz is waarschijnlijk wel bij iedereen bekend, daarom maar hele korte samenvatting:
Dorothy komt door een tornado terecht in het land van Oz wil maar één ding: naar huis. Degene die haar daarmee zou kunnen helpen is De tovenaar van Oz – de Wiz. Door het volgen van de gele weg komt zij terecht in Smaragdstad, de stad van The Wiz. Op de weg naar Smaragdstad leert zij de Vogelverschrikker, de Blikkeman en de Laffe Leeuw kennen. Alle vier hebben ze eigen problemen en reden om de tovenaar te ontmoeten. Met zijn vieren gaan ze op zoek naar The Wiz.

Niet alleen het verhaal is bekend, maar wie kan niet mee zingen met het bekende “Goedemorgen, Nieuwe Dag” (A Brand New Day). Door deze vrolijke nummers maakt The Wiz een show die bij veel mensen populair is.  Scylla Theaterproducties bracht deze feel-good-musical op 2 en 3 juni 2018 op de planken in Zoetermeer. 

Wat bij binnenkomst opvalt is dat de cast al in rol is op het moment dat het publiek binnenkomt. We worden gewaarschuwd voor de storm die op komst is en gemaand snel te gaan zitten. Het is een behoorlijke grote en enthousiaste cast en vooral het niveau van de vier hoofdrolspelers is erg hoog. Manon Hogerwaard is Dorothy een lief, mooi meisje met een prachtige stem. Nikkie Waalemijn is als Vogelverschriker niet alleen overtuigend ook vocaal is zij erg sterk. Jim Bes is de Blikkeman een innemende man met een sterke stem. Als Laffe Leeuw zien van Bart van der Meer, Bart heeft ons al vaker verrast met zijn krachtige stem en ook als bange leeuw laat hij ons weer genieten.

Ook de overige hoofdrollen zijn goed ingevuld met Rebecca de Beer als Acadabra, Ester Klören-Ruijg als Glinda en Wietskee Petrisor als Sadista.
De rest van de cast zijn: Rob Verkammen als De Wiz, Wim Bleeker als Oom Henry, Bob van Dijk als Poortwachter, Yolanda van der Beek als Slijmjurk, Josephine Pel als Boodschapper, Kevin Kosters als De gele weg, Emma van Waaij als Burgemeester, Mark van Duijn en Klaske de Greeuw als Kraai, Demi Bergs en Emma Meijboom al Model en ten slotte Esther Kort en Marieke den Breejen Wegman als Burgers

Helaas is The Wiz niet meer te zien, maar Scylla Theaterproducties brengt in september de musical PARADE!
Met de musical PARADE brengt Scylla Theaterproducties een waar gebeurd stuk naar Zoetermeer. 
In 1915 leeft Leo Max Frank samen met zijn vrouw Lucille in het Amerikaanse Atlanta (Georgia) zijn leven als manager van een potlodenfabriek. 
Als in zijn fabriek één van zijn minderjarige werkneemsters wordt vermoord, komt Leos leven echter helemaal op zijn kop te staan. 
De hele stad en de hele staat bemoeit zich met alle verdachtmakingen en het proces. 
Officier van Justitie Hugh Dorsey lijkt echter volledig overtuigd van het feit dat Leo Frank zijn werkneemster heeft vermoord. 
Maar kan hij de rechter en de mensen van Atlanta die in de jury zitten daar ook van overtuigen? En heeft hij het wel bij het rechte eind? Kom dat uitvinden op 1 en 2 september 2018 in het Picasso Lyceum in Zoetermeer. 

Kijk HIER voor ons kleine fotoverslag van de première en hou onze facebook in de gaten voor een uitgebreid fotoverslag en vergeet niet onze pagina te liken!
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025