Musicalnieuws.nl

Rooftop Sessions vanaf het dak van RAI Amsterdam

In het afgelopen jaar heeft ISH Dance Collective een reeks van korte dansfilms gemaakt om dans bij de mensen thuis te brengen. In deze “Rooftop Sessions”, die online gratis voor iedereen zijn te bekijken, schetst het gezelschap de huidige tijdgeest tegen de achtergrond van stedelijke skylines. Live muziek en dans vloeien in elkaar over en nemen kijkers mee op een ontdekkingsreis. Nu de theaters weer open gaan, sluit het gezelschap deze reeks van films af met een unieke locatie; het dak van RAI Amsterdam. Deze film gaat a.s. donderdag 10 juni om 21.00 uur gaat in premiere via de social media kanalen van ISH

Chapter Six
Chapter Six van Emma Evelein is de laatste Rooftop Sessions, samenvallend met het einde van de lockdown. Het rauwe, licht surrealistisch portret verbeeldt de drang om de isolatie en disconnectie van het afgelopen jaar te doorbreken. Tegen de achtergrond van een intens roze zonsondergang en meeslepende muziek van Tom van Wee met de vocals van zangeres Sophie Prins, zoeken dansers Sixtine Biron en Tatiana Spiewak met hun prachtige urban contemporary dansstijl elkaar onwennig op. Zij zijn op zoek naar dat gevoel van samenzijn dat ooit zo vanzelfsprekend was maar nu voorzichtig weer moet worden hervonden.

Chapter Six is voorlopig de laatste film. De hele reeks Rooftop Sessions is hier te bekijken. 

Over ISH Dance Collective
ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Geïnspireerd door de verborgen choreografieën van de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar. 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025