Musicalnieuws.nl

Repetities De Schippers van de Kameleon: Met de muziek mee begonnen

Vandaag is de cast van De Schippers van de Kameleon: Met de Muziek mee aan hun eerste repetitiedag begonnen. In het Amsterdamse Polanentheater kwamen Alfred van den Heuvel, Calvin Kromheer, David van den Tempel, Sofia Ferri, Sterre Schaasberg en Joris Braster samen om voor het eerst samen te repeteren. Traditiegetrouw is dit gevierd met het aansnijden van een speciale taart.

Wie kent de verhalen van De Schippers van de Kameleon niet? De beroemde boekenserie uit de jaren veertig is inmiddels vier keer succesvol verfilmd. In totaal zijn er zeventig boeken verschenen en vanaf 7 oktober waagt de avontuurlijke tweeling Sietse en Hielke Klinkhamer zich op het toneel. En beleven daar hilarische, maar ook spannende momenten. 

Dick van den Heuvel, die ook verantwoordelijk was voor enkele scenario’s van de gelijknamige films, heeft de musical geschreven. De acteurs zijn enthousiast. ‘Ik ben opgegroeid met de verhalen van De Schippers van de Kameleon,’ vertelt Alfred van den Heuvel. ‘Als jong jochie vereenzelvig je je met de hoofdpersonen. Je wilt dat avontuurlijke ook. Eerder heb ik al in de film meegespeeld, dus uiteraard wil ik in deze productie niet ontbreken.’ 
De productie van musical De Schippers van de Kameleon: Met de Muziek mee is in handen van Gerda van Roshum van Homemade Productions, het theaterproductiebureau dat graag theater voor jongeren maakt.  Voor de muziek tekenen Fons Merkies en Jeroen Sleyfer. Robin van den Heuvel is de regisseur, Joris van Veldhoven ontwerpt het decor, Regina Rorije de kleding, Coen van der Hoeven het licht en Roman Brasser is verantwoordelijk voor de choreografie. 


Producties Musical 2.0 - 2024/2025