Musicalnieuws.nl

Regelmatig theaterbezoek te duur? Met deze besparingstips kom je er wel!

Eigenlijk heb je geen reden nodig om het theater te bezoeken. Vraag je je tóch af waarom er nog altijd veel mensen graag naar een theatervoorstelling gaan? Dat is eigenlijk heel eenvoudig!

In de eerste plaats is het theater een goede plaats om te ontspannen en om  nieuwe mensen te ontmoeten. Je hebt immers de voorstelling al als gemeenschappelijke interesse. Door deze als aanknopingspunt te gebruiken, leg je gemakkelijk contact. Ook brengt theaterbezoekje naar steden waar je anders niet zo snel zou komen, Mooie theatervoorstellingen zijn namelijk verspreid over het hele land. Verder zetten veel voorstellingen je tot denken aan, over onderwerpen die wellicht anders niet zo snel je gedachten zouden passeren. Genoeg redenen om regelmatig het theater te bezoeken. Maar wat nu als je budget niet toereikend is om bijvoorbeeld eens per maand naar het theater te gaan? Met de volgende besparingstips leg je makkelijker geld opzij om wat vaker naar het theater te gaan!

Vaste lasten
Vaste lasten drukken voor het grootste deel op je budget. Tel ze eens bij elkaar op en je zal wellicht schrikken van het bedrag wat je maandelijks standaard aan allerlei organisaties moet betalen. Op je energie valt al heel veel te besparen. Gebruik een energievergelijker om de tarieven van energieleveranciers met elkaar te vergelijken en hierbij over te stappen naar de goedkoopste leverancier met de beste voorwaarden. Kijk ook kritisch naar wat je wel en niet nodig hebt van deze vaste lasten. Heb je een abonnement bij de sportschool en ga je er niet of nauwelijks naartoe? Pas dan je abonnement aan of zeg het helemaal op. Kijk ook naar je verzekeringen. Een auto van 10 jaar oud hoef je niet meer allrisk te verzekeren omdat je auto dat niet meer waard is. Kijk ook naar andere verzekeringen en maak een online vergelijking om te bepalen of het elders ook goedkoper kan. Het geld wat je met deze aanpassingen bespaart, zet je apart voor het doen van leuke dingen zoals een bezoek aan het theater.
 
Besparen op boodschappen
Besparen op boodschappen is al vrij eenvoudig door heel basic te eten. Toch is het voor te stellen dat dat wat te ver gaat, of misschien doe je dat al. Dan is er nog de dooddoener: ga niet boodschappen doen met honger. Cliché, maar wel waar. Ga je met een hongerig gevoel naar de supermarkt, dan heb je al snel de neiging allemaal dingen te kopen die je helemaal niet nodig hebt. Eet dus eerst even wat. Maak ook een boodschappenlijstje en ga boodschappen doen met het voornemen niet af te wijken van het lijstje, tenzij je bent vergeten om iets essentieels op te schrijven, bijvoorbeeld een ingrediënt voor een gerecht. Doet de supermarkt aan koopzegels? Dan is het slim om koopzegels te gaan sparen. Je koopt op basis van het bedrag van je boodschappen zegels bij. Heb je de kaart vol, dan krijg je van de supermarkt, afhankelijk van welke, nog €1 of €2 extra voor je volle spaarkaart. Dat is al bijna meer dan de rente op je spaarrekening!