Musicalnieuws.nl

Prins Zes, door Hinke Hoeksma Producties is een verdraaid innemend sprookje

Hinke Hoeksma Producties maakt jeugdtheater voor kinderen van álle leeftijden. MusicalNieuws mocht genieten van haar Prins Zes op woensdag 5 juni op een bijzondere locatie: De Génestetkerk in Delft

Hinke Hoeksma (1985) is theatermaker, afgestudeerd in 2011 aan de Academie Minerva te Groningen. Hinke is van oorsprong Fries en maakt tot de verbeelding sprekende jeugdtheatervoorstellingen voor kleine en grote kinderen. “Ik raak geïnspireerd door de verbeeldingskracht van kinderen en daarmee de bezoekers van mijn voorstellingen. Een kind heeft een rijke fantasie en juist díe fantasie leent zich uitermate voor het maken van jeugdtheater”.

Prins Zes begint met Hugo, de bewaarder van gevonden voorwerpen. Hugo heeft uit veel sprookjes wel een gevonden voorwerp waar hij heel zuinig op is. Opeens verschijnt daar Prinses Dante. De Prinses is gevlucht uit het kasteel, omdat ze door haar ouders werd gedwongen te trouwen met een prins. Het is traditie dat iedere prinses op haar 18e verjaardag moet trouwen met één van prinsen die om haar hand vragen. Maar Prinses Dante kiest liever haar eigen bruidegom en om te voorkomen dat ze moet trouwen met één van de vijf prinsen die haar hebben gevraagd, slaat ze op de vlucht.
Hugo biedt Prinses Dante aan om haar te helpen, maar zal dit lukken?

Om hier achter te komen moet je zelf gaan kijken naar dit innemende sprookje. Kijk HIER voor de speellijst!

Prins Zes wordt gespeeld door: Rebecca ter Mors en Jaimy Slingerland en onze complimenten aan beide spelers. Ze spelen de rollen erg overtuigend en nemen het publiek vanaf het eerste moment mee in hun verhaal. Hierdoor spelen de kinderen in het publiek graag mee en helpen mee waar ze kunnen.

Prins Zes een voorstelling waar ikzelf mijn kinderen zeker gelijk mee naar toe zou nemen en raad deze aan andere ouders zeker ook aan!

Kijk HIER voor ons fotoverslag