Musicalnieuws.nl

Pride Chantant 2022 - Een Potje Zingen Met de Poten - artiesten eren de LHBTI pioniers

Een eerbetoon aan de pioniers die een weg hebben gebaand O.a. Tony Neef, Frans Mulder, Astrid Nijgh, Barrie Stevens, Sjors van der Panne, Marijke Boon, Arie Cupé en Alex Klaasen staan in de aanloop naar de Amsterdam Pride 2022 in dit theaterprogramma vol trots, hoop en vertrouwen. Een programma gevuld met de regenboogklanken van de Nederlandse liedkunst. De titel is een cabareteske toespeling op de taal die ooit werd gebezigd.

Artiesten en kleinkunstenaars zingen ontroerende, mooie, humoristische, kritische, schrijnende en vrolijke liedjes over het seksueel anders zijn en de kleinburgerlijke normen. Zij brengen een eerbetoon aan de pioniers van toen en de artiesten en de tv-persoonlijkheden van nu die een weg hebben gebaand. Het is ook een hommage aan iedereen die zijn nek uitsteekt voor de acceptatie en emancipatie van homoseksualiteit in al haar vormen.

Theater Het Zonnehuis – Zonneplein 30, Amsterdam-Noord
Woensdag 27 t/m zondag 31 juli 2022
Kaartverkoop & informatie via de website: https://nederlied.nl/pride-chantant-2022

Het vaste tableau de la troupe bestaat uit: Tony Neef, Frans Mulder, Naomi Antonius, George Groot, Marijke Boon, Arie Cupé, Irene Hemelaar, Evert de Vries, Emile Baars en Bart Steenbeek

Daarnaast zijn er per voorstelling verschillende gastoptredens van: Sjors van der Panne, Barrie Stevens, Astrid Nijgh, Alex Klaasen, Dolly Bellefleur, Rikkert van Huisstede, Diederick Ensink, Perry Dossett en Jimmy Hutchinson.
Presentatie: Frans Mulder & Evert de Vries
Muzikale leiding, toetsen & arrangementen: Paul Tijink
Accordeon: René Trok
Drums & gitaar:Timo Menkveld
Basgitaar: Ton Nieuwenhuizen

Producties Musical 2.0 - 2024/2025