Musicalnieuws.nl

Première nieuwe castleden ALADDIN

De populaire musical Aladdin stopt op 26 februari, maar toch is er voor deze laatste weken nog een groot gedeelte van de cast vervangen door nieuwe jonge talenten.

De rol van Geest wordt gespeeld door Rafaël van der Maarel. Hij volgt in de voetsporen van Stanley Burleson, die voor deze rol een Musical Award heeft ontvangen. Geen makkelijke taak dus, maar hij doet het geweldig. Erg overtuigend en prachtig gezongen.

Ook Tommy Luyben krijgt de onmogelijke taak om een succesvolle voorganger op te volgen. Maar hij heeft de rol al gelijk eigen gemaakt en geeft Iago weer een nieuw karakter.
 
De overige nieuwe castleden zijn: Fernando Morales, Nassim Soussani, Gyman Reeb, Kor Bron, Derick Pieter, Stijn Holewijn, Ryan Berkman, Eva Berhitu, Zoë van Zadelhoff, Noey Viereck en Darcey Roosenboom
 
De show is nog maar zo kort te zien en moet echt gezien worden. Zorg dat je deze show niet mist!

Kijk HIER voor ons fotoverslag van de première

Het verhaal van Aladdin
Aladdin vertelt het verhaal van hoofdpersonage Aladdin, een arme jongen die in de straten van Agrabah leeft en steelt om te kunnen leven. Op een dag ontmoet hij daar prinses Jasmine en redt haar, nadat zij ontsnapte uit het paleis om te ontdekken hoe het leven buiten de paleismuren is.
Wanneer Aladdin over de lamp wrijft  ontmoet hij de Geest die hem vertelt dat hij drie wensen mag doen. Samen komen ze uit de grot en start de eerste wens: Aladdin wil prins worden om met Jasmine te kunnen trouwen. Jasmine is echter niet onder de indruk van prins Ali, maar later weet hij meer indruk op haar te maken tijdens een ritje door de lucht op een vliegend tapijt. Jasmine komt er echter achter wie hij in werkelijkheid is, en als ook Jafar dit ontdekt gooit hij Aladdin in zee. Met behulp van de geest en zijn wensen wordt Aladdin bevrijd.
De sultan biedt hem niet veel later een positie als Sultan aan, wanneer blijkt wat Jafar heeft gedaan, maar weet niet dat Aladdin geen prins is. Aladdin staat op het punt hiervoor zijn laatste wens te gebruiken, ondanks dat hij de Geest had beloofd hem te bevrijden met zijn laatste wens. Maar Iago, de papegaai van Jafar weet Jafar te bevrijden en de lamp van Aladdin te stelen, op dat moment wordt Jafar de nieuwe meester van de Geest. Jafar gebruikt zijn wensen om machtiger te worden en dwingt Jasmine om met hem te trouwen. Aladdin en Abu – gered door het vliegend tapijt – keren terug en samen met Jasmine weten zij de lamp van Jafar terug te pakken. Aladdin overtuigt Jafar ervan om zijn derde wens te gebruiken om zelf geest te worden, en zo nog machtiger te worden. Jafar doet dit en verdwijnt vervolgens in zijn eigen lamp.
Aladdin bevrijd met zijn derde wens de Geest en laat hem weer mens worden. En uiteindelijk trouwen Aladdin en Jasmine.
 


 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025