Musicalnieuws.nl

Piet Piraat is terug met zijn nieuwe show ‘Piet Piraat en de schat van de propere zeeën’.

Samen met de piraatjes in de zaal wil hij op zoek gaan naar de schat van Kapitein Vuilbaard. Uiteraard is Piet Piraat niet de enige die op zoek is naar de schat en al snel komt hij Bertus Bandiet tegen die hem waarschuwt voor spoken op het eiland. Piet Piraat is echter niet bang, het spokenverhaal heeft hij namelijk zelf verzonnen zodat de andere piraten niet de zee vervuilen. Ze zouden volgens het verhaal dan ook vervloekt worden, net zoals Kapitein Vuilbaard. Even later lijkt het dan toch te spoken op het eiland en Piet Piraat roept meteen om zijn mama. Een spannend avontuur met een mooie boodschap: maak van de zee geen troepsoep!

De show wordt door de twee heren (Peter van de Velde en Remi De Smet) volledig gedragen. De drie andere vrienden van Piet Piraat zijn achtergebleven op de Scheve Schuit namelijk. De interactie onderling en vooral de humor die eruit voortkomt, is een gemis. Hierdoor ligt de focus wel meer op de boodschap van het verhaal. Remi de Smet een super aanvulling voor de show. Binnen enkele eerdere Studio 100 producties heeft hij zich al bewezen, maar nu als nieuwe vriend van Piet Piraat is hij zeker een blijvertje. Remi zorgt voor de komische noot in het verhaal en maakt de show toegankelijker voor de kleinste bezoekers met zijn olijke zelfve.
 
Positief aan de show is dat de muziek wederom niet te hard staat voor de kleine kinderoortjes. Iets waar gelukkig steeds vaker rekening mee wordt gehouden. Wel stonden de microfoons soms te zacht ten opzichte van de muziek, waardoor niet alles verstaanbaar was. Het decor was simpel, maar multifunctioneel: een aangespoeld scheepswrak met touwen en netten die hergebruikt konden worden tijdens het verhaal.
 
Het is tof dat Piet Piraat de kleinere zalen heeft gekozen om deze voorstelling te spelen. Zo heeft hij meer interactie met de kinderen in de zaal en kunnen zij zich op hun beurt weer concentreren op het verhaal zonder te veel poespas. Hopelijk strijden de kinderen uit de zaal nu mee voor propere zeeën en gooien ze hun afval gewoon in de vuilnisbak.
 
‘Piet Piraat en de schat van de propere zeeën’ speelt t/m 14 mei 2023 in het theater. https://studio100.com/be/nl/algemeen/shows/piet-piraat-en-de-propere-zee
 
Door Samantha Brouwers

Producties Musical 2.0 - 2024/2025