Musicalnieuws.nl

Originele Hollywood in Harderwijk

Deze vierde editie van het Podiumspektakel in Harderwijk is een leuke en originele versie naar het script van Marc-Peter van der Maas.

Het podiumspektabel is altijd gebaseerd op gebeurtenissen in de rijke geschiedenis van Harderwijk. Om de wel tweehonderd medewerkers, bestaande uit zangers, muzikanten, dansers, acteurs en vele vrijwilligers te regisseren heeft Ineke de Geus een zware dobber, maar zoals altijd lukt het haar weer vlekkeloos. Iedereen doet wat hij moet doen en zo niet, dan is de altijd alerte Ineke er als de kippen bij om alles weer in goede banen te leiden. Omdat de voorstelling gaat over het maken van een film, was het voor Ineke ook mogelijk om dit keer zelf als crew-lid op het podium mee  te lopen.

Het verhaal:
Olga (Aimee van Munster) en Renate (Laura van den Boogert), twee bestuursleden van het Burger Weeshuis, vinden tussen oude statuten een geheim document uit 1872. Daarin staat dat zich 150 jaar later een schat zal openbaren. In 2022 staat er een renovatie gepland, maar een aanvraag voor het maken van een televisiedramaserie over het Burger Weeshuis schopt die plannen in de war. Het bestuur besluit toestemming te verlenen voor de serie, waardoor Olga en Renate tussen de cameramannen, cateraars, figuranten, regisseurs en visagisten hun zoektocht naar de geheime schat moeten voortzetten.
Ondertussen volgen wij het wel en wee van de acteurs op de set, zoals het divagedrag van actrice Claire (Gabriëlle Noordermans), maar ook wat onbetrouwbare types maken hun opwachting zoals de vlogger Andy (Bart Jansen) en de regisseur (Dik Pluimert). Zo lijken liefdes op te bloeien, maar is dit oprecht of zorgt de weg naar roem ervoor dat mensen over lijken gaan?
Grote rol is weggelegd voor de productie-assistente Maartje gespeeld door Marjolijn Bos, die zowel acterend als zingend haar mannetje staat.

Met een live-orkest onder leiding van Gerbrand van Kolck is het muzikaal weer prima in orde en ook de vocalisten en koor klinken allen prachtig.

Hollywood in Harderwijk is een komische en soms ontroerende behind-the-scenesmusical met het Burger Weeshuis in de hoofdrol en we kijken uit naar volgend jaar!

Kijk voor een uitgebreid fotoverslag op onze facebookpagina en vergeet niet de pagina te liken.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025