Musicalnieuws.nl

Organisatie The Rotterdam/Amsterdam Dragshow haalt prestigieuze missverkiezing naar Nederland

Ongeveer een jaar geleden ging de eerste versie van The Rotterdam Drag show in première. Een show die Rotterdam wereldwijd op de kaart heeft gezet als dé bestemming waar de grootste drag productie van Europa haar thuis heeft gevonden. Al dit werk wordt nu bekroond met de gunning van de Europese voorronde van de internationale Miss Continental verkiezingen. Meerdere partijen hebben moeten strijden om deze prestigieuze missverkiezing te mogen organiseren. Op 10 juni 2023 is het zover, dan gaan 10 dragqueens uit diverse landen de strijd aan om de titel Miss Continental Queen of the North Europe.

Marco Valk, de producent van de The Rotterdam/Amsterdam Dragshow is ontzettend trots dat de Europese voorronde van deze verkiezing naar Rotterdam komt. “Wij hebben met de shows in Rotterdam en in Amsterdam, voor de hele scene, een aardverschuiving veroorzaakt. Het is een volwaardige show geworden op internationaal niveau. De show is in The Harbourclub Oost nog steeds te zien en in de Schiecentrale in Rotterdam staat de nieuwe show Chèri Chèri welke afgelopen oktober in première is gegaan.” Al dit werk wordt nu bekroond voor Valk, “Meerdere partijen hebben gestreden om deze prestigieuze missverkiezing te mogen organiseren en ik ben echt ongelofelijk trots op het feit dat de keuze op Rotterdam is gevallen.”
 
Dragqueens uit Duitsland, Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië gaan in juni met elkaar de strijd aan in de Schiecentrale in Rotterdam voor de felbegeerde titel. Op het spel staan niet alleen de titel, de kroon en een geldbedrag. De titeldrager Miss Continental of the North Europe gaat Noord-Europa vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen ‘Drag’ in Chicago.
 
Hoofd van de jury en voormalig Miss Continental of the North Europe is nu Vanessa van Cartier. Vanessa was in 2019 de eerste Europese winnares van de Miss Continental titel in Chicago. Van Cartier is een van de leading ladies in The Rotterdam/Amsterdam Dragshow. Vanessa zal de winnares persoonlijk op weg helpen.
 
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.therotterdamdragshow.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025